Siber saldırıya karşı 'parolalı' önlem uyarısı

Türkiye Bilişim Derneği Başkanı, siber saldırılardan korunma yollarını sıraladı.

Google Haberlere Abone ol
Siber saldırıya karşı 'parolalı' önlem uyarısı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı İlker Tabak, siber saldırılardan korunmak için zor tahmin edilebilecek şekilde belirlenecek parolaların sık sık değiştirilmesi gerektiğini söyledi.



Tabak, güvenlikle ilgili temel noktalara dikkat edilmesi halinde siber saldırı riskinin azaltılabileceğini belirtti.



Siber saldırılardan korunmak için sık sık parola değiştirilmesi önerisinde bulunan Tabak, kullanıcı parolalarının da zor tahmin edilebilecek şekilde belirlenmesi gerektiğini kaydetti.



Kişisel hesapların siber saldırılarla ele geçirilmemesi için bazı önerilerde bulunan Tabak, şöyle konuştu:



"Kişiler, sahip oldukları tüm hesaplara aynı parolayı vermemeli. Parolalar paylaşılmamalı, sık sık değiştirilmeli, değiştirilen parolalar bir öncekinin benzeri olmamalı. Kullanılmayan kullanıcı hesapları kapatılmalı. Verilerinizi şifreleyen ve açılması için fidye talep eden saldırılara önlem olarak bilgisayardaki bilgiler düzenli olarak harici depolama ünitelerine yedeklenmeli. Gizli olduğu düşünülen bilgiler şifrelenerek saklanmalı. Yetkisiz kişilerin eline geçme riskine karşı bilgisayar, akıllı telefon gibi cihazların ekranlarına kilit konulmalı. Gelen mesajlar kaynağından emin olunmadan açılmamalı. Telefonla ya da e-posta yoluyla kişisel bilgilerinizi, hesap parolanızı soran kişilere karşı dikkatli olunmalı, bilgiler paylaşılmamalı. Zararlı yazılım riskine karşı bilişim cihazları ortak kullanılmamalı. e-posta yoluyla iletilen bağlantılara tıklanmamalı, bilgi girişi yapılmamalı. Bağlantı adresi tarayıcıya yazılarak siteye erişilmeli." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin