Sibel Can AKM'de ilahi söyledi! 'Allah bana AKM'de ilahi söylemeyi nasip etti'

29 Ekim'de açılışı yapılan ve 2 milyar TL’ye mal olan Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul 3. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali konserine ev sahipliği yaptı. Festival kapsamında B'ir Ses Yunus Bir Nefes Hacı Bektaş' etkinliğinde Yavuz Bingöl ve Sabahat Akkiraz ile aynı sahneyi paylaşan ünlü şarkıcı Sibel Can, 'Sordum Sarı Çiçeğe' ilahisini seslendirdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sibel Can, 'Allah bana AKM'de ilahi söylemeyi nasip etti' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Sibel Can AKM'de ilahi söyledi! 'Allah bana AKM'de ilahi söylemeyi nasip etti'

Yapımı 2, 5 yılda tamamlanan ve yaklaşık 2 milyar TL’ye mal olan Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde İstanbul 3. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali konserine ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin tek halk müzikleri festivali olan İstanbul 3. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla 11 Kasımda başlamıştı. Festivalin kapanışı, bu akşam Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşti.

Programı 'Sanat Hayattır Derneği' tarafından hazırlanan festivalin bu yılki yabancı konukları Hindi Zahra, Le Trio Joubran ve Azerin olurken Türkiye’den de Sabahat Akkiraz, Yavuz Bingöl, Sibel Can, Kubat, Şefika Kutluer verdikleri konserlerle, Halk Müziği severlerle buluştular.

Bu akşam festivalin kapanışında, Yavuz Bingöl'ün sanat yönetmenliğinde hazırlanan 'Bir Ses Yunus Bir Nefes Hacı Bektaş' konserinde Bingöl'ün yanı sıra Sabahat Akkiraz, Sibel Can ve Kubat aynı sahnede yer aldılar.

AKM'DE İLAHİ SÖYLEDİ

Ünlü şarkıcı Sibel Can, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen 'Bir Ses Yunus Bir Nefes Hacı Bektaş' konserinde, 'Sordun Sarı Çiçeğe' adlı ilahiyi seslendirdi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sibel Can, konser için teklifin Yavuz Bingöl'den geldiğini ve hemen kabul ettiğini söyledi. Can, sahnede ilahi söylemesiyle ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

"Küçücükken dinlediğim an çok duygulanıp ağlardım ben bu Sordum Sarı Çiçeğe'yi. Allah bana yıllar sonra AKM'de bu güzel salonda, bu ilahiyi söylemeyi nasip etti. Onun mutlulu bende apayrı."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin