Show TV'nin satışından elde edilen gelir nereye gitti? Taraf'tan bomba iddia!

El koyduğu Çukurova medya şirketlerine her ay 5 milyon lira veren TMSF, Show’un satışından elde ettiği parayı harcıyor.

Google Haberlere Abone ol
Show TV'nin satışından elde edilen gelir nereye gitti? Taraf'tan bomba iddia!

TMSF’nin, İnterbank’tan kaynaklanan borçları nedeniyle yaklaşık altı ay önce el koyduğu Çukurova Grubu’na ait medya şirketleri, fon da sıkıntıya yol açtı. Her ay ortalama olarak 4-5 milyon liralık kaynak desteği sağlamak zorunda kalan TMSF, bu süreçte grubun finansmanı için Show TV’nin satışından elde edilen gelirleri kullanmak zorunda kaldı. Bu da, fon içinde, “Show’dan gelen para Akşam’a gitti” yorumlarını yapılmasına yol açtı. Bu nedenle, Akşam ve SkyTürk360’ın bir an önce satılması için kulis faaliyeti yürütülüyor.



EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI



Taraf’ın TMSF kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Fon içinde şimdi de, “Akşam ve SkyTürk 360”ı nasıl finanse edeceğiz tartışması başladı. TMSF, el koyma işleminin ardından, öncelikle personel maaşları olmak üzere, medya şirketlerinin acil borçlarını ödedi. Ancak bu operasyonda gazete ve televizyonun tek başını ayakta kalmasını yeterli olmadı. Akşam ve SkyTürk360’ın patronu olan TMSF, her ay medya şirketlerine kaynak transferi yapmak zorunda kaldı. TMSF kaynakları, Show TV dışındaki Çukurova Grubu’na ait medya şirketlerinin ayda ortalama olarak 4-5 milyon liralık bir finans açığının bulunduğu ve bu açığın da TMSF kaynaklarından kapatıldığını bildirdiler. TMSF kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Show TV dışındaki medya şirketlerinin halen 64 milyon dolarlık borcu bulunuyor. Ayrıca, medya şirketlerinde 530 personel görev yapıyor.



ZARAR GİTTİKÇE ARTIYOR



Bu nedenle Akşam ve SkyTürk360 grubunun satışının gecikmesi TMSF’ye sıkıntıya soktu. Her ay TMSF’nin zararı katlanarak artıyor. Bunun için, medya şirketlerin acil olarak satılması kararlaştırıldı. Ancak, talipliler ise gruptaki incelemelerin ardından vazgeçiyor. Bir süre önce Cengiz-Limak-Kolin Grubu, Akşam Grubu’nu 60 milyon dolar bedelle satın almak istemişti. Ancak, grup uzmanların şirketlerde yaptığı incelemelerin ardından satın alma işleminden vazgeçti. Ardından, TMSF’nin medya şirketlerine, Star Medya Grubu’nun eski sahibi Ethem Sancak talip oldu. Sancak ile görüşmelerin de halen sürdüğü öğrenildi. TMSF içinde, Sancak’ın da satın alma işleminden vazgeçmesinden endişe ediliyor. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin