Show TV'nin satışında kriz çıktı mı? TMSF, o haberlere açıklık getirdi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Show TV'de satış krizi çıktığı haberleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Show TV'nin satışında kriz çıktı mı? TMSF, o haberlere açıklık getirdi!

Ciner Grubu’na 402 milyon dolar bedelle jet hızıyla satılan Show TV’de imza krizi çıktığı yönündeki haberleri yalanlayan TMSF, şu açıklamayı yaptı:



"SHOW TV SATIŞ SÜRECİ TAMAMLANMIŞTIR



TMSF Çukurova Grubun’dan olan kamu alacağının tahsili amacıyla, Gruba ait Show Tv’ninde içinde bulunduğu 12 şirketin yönetimini devralmış ve bunu da 17.05.2013 tarihinde kamuoyuna duyurmuştur. 



Kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve Fona devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarını etkin ve kararlı bir şekilde sürdüren Kurumumuz, bu çerçevede Show Tv’ de bulunan Çukurova Grubu hisselerinin ilgili grup tarafından rızaen satışına imkan sağlamış ve satış işlemi gerçekleşmiştir. Bu somut duruma rağmen, Ulusal bir gazetede sanki satış sürecinde bir belirsizlik ve hukuki engeller varmış gibi kamuoyunu yanlış bilgilendiren gerçek dışı haber yapılmıştır. 



Kurumumuz bu satışta, Çukurova Grubu’nun hisselerinin satışına kamu alacaklısı sıfatıyla muvafakat eden konumunda bulunmuştur. İktisat Bankasından kaynaklanan kamu alacakları sebebiylede, daha önce Erol Aksoy Grubu adına AKS TV’de bulunan bir kısım hisselerin, TMSF adına tescil edildiği, dolayısıyla bu hisselerin de hissedar sıfatıyla Fon tarafından satıldığı kamuoyunun bilgisi dahilindedir. 



Bu şekilde Sohw Tv’nin satış işlemi kurumumuz açısından tamamlanmış olup herhangi bir hukuki belirsizlik veya tereddüt de bulunmamaktadır. 

Satışın gerçekleştirildiği tarihten itibaren yapılan tüm açıklamalara rağmen, bir gazetede gerçek dışı haberler üretilerek bu şekilde kamuoyunun yanıltılmasına dönük gayretleri üzüntüyle izlemekteyiz. 



Başlangıç itibariyle sehven yapıldığını düşündüğümüz bu haberlerin düzeltilmesi için yapmış olduğumuz tüm açıklama ve girişimlere rağmen, ısrarla bu tür haberlerin yayınlanmasına devam edilmektedir. Bu durum, Kamuoyuna haber verme görevinden ziyade kurumumuzu bilinçli bir şekilde yıpratma gayreti olduğu düşüncesini tarafımızda oluşturmuştur. 



Kamuoyu tarafından bilinmektedir ki TMSF bu güne kadar ki faaliyetlerinde şeffaf davranmaya dikkat etmiş ve kendisine kanunla verilen kamu alacağı tahsil görevini en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olmuştur. Bu görev ve gayret bundan sonra da devam edecektir. 

Ancak hukuka aykırı, mesnetsiz, karalayıcı ve gerçek dışı haberler karşısında da hukuktan kaynaklanan bütün haklarımız sonuna kadar kullanılacaktır. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."



CİNER GRUBU'NA SATILAN SHOW TV'DE YENİ BİR KRİZ! HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin