Show TV'nin satışı mahkemelik oldu

Kanalın ortağı Aksoy, Show TV’yi ihalesiz Ciner Grubu’na satan TMSF’ye dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
Show TV'nin satışı mahkemelik oldu

Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan TMSF’nin Show TV satışı davalık oldu. Kanalda yüzde 17 oranında hissesi bulunan İktisat Bankası’nın eski sahibi Erol Aksoy, satışın usulüne uygun olarak yapılmadığını belirterek dava açtı. Dava dilekçesinde, yürütmenin durdurulması ve satışın iptal edilmesi istendi.



DAVA EKİMİN BAŞINDA AÇILDI



TMSF’nin Çukurova Grubu’na ait Show TV’yi, İnterbank’tan kaynaklanan borçlar nedeniyle el koymuş ve el koyma işleminin ardından da ihalesiz olarak kanalı Ciner Grubu’na satmıştı. TMSF, ilk etapta kanalın 402 milyon dolar bedelle satıldığını açıklamış ancak, bedelin 305 milyon dolarlık kısmının “fiktif” olduğu yani borçlardan oluştuğu ortaya çıkmıştı. Yine bu süreçte kanalın sadece 97 milyon dolar bedelle satıldığı belirlenmişti. Kanalın küçük ortağı Erol Aksoy, kanalın ihalesiz olarak ve düşük bedelle satılmasına tepki göstererek, konuyla ilgili olarak TMSF’ye başvuruda bulundu. TMSF ile yaptığı görüşmelerden bir sonuç alamayan Aksoy, kanalın satışının iptali için dava açtı.



Taraf’ın edindiği bilgiye göre, İstanbul 4 İdare Mahkemesi’nde 2013/2176 sayılı dosya ile görülüyor. Dava dilekçesinde, yürütmenin durdurulması ve duruşma talebinde de bulunuldu. Mahkemenin kararını ise bayram tatilinin ardından vermesi bekleniyor.



SATIŞ USULSÜZDÜR



Aksoy’un, idare mahkemesine sunduğu dilekçesinde, Show TV’nin satış bedelinin çok düşük olduğu, Ciner Grubu’nun daha önceden TMSF tarafından satışı yapılan Sabah Grubu’nda da fonu yanılttığı dolaysıya satışın geçersiz olduğu vurgulandı. Dilekçe de ayrıca, Show TV’nin değerinin çok altında satıldığına yönelik birçok bilgiye de yer verildi.



SATIŞ İPTAL OLABİLİR



Mahkemenin kararı, Show TV’nin kaderini belirleyecek. Yürütmenin durdurulması yönünde karar verilirse kanal tekrar TMSF’ye dönecek. Bu süreçte, kanalın yeniden ihaleye çıkarılması söz konusu olacak. Ciner Grubu’nun satın aldığı Sabah Grubu’nda da aynı gelişme yaşanmıştı. Dinç Bilgin’in, Turgay Ciner ile aralarında inanç sözleşmesi oluğuna ilişkin ihbarı üzerine TMSF, Sabah Grubu’nu yeniden el koymuş ve yeniden satışa çıkarmıştı. Show Tv satışının iptal edilmesi halinde, aynı süreç yeniden yaşanmış olacak. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin