Show TV'den Acun ve Huysuz'un alacaklarına öncelik!

Show TV’ye, devletin alacaklarını gerekçe göstererek el koyan TMSF, televizyonu Ciner’e sattı, parayı Huysuz ile Acun’a ödedi.

Google Haberlere Abone ol
Show TV'den Acun ve Huysuz'un alacaklarına öncelik!

TMSF’nin kamu alacaklarını gerekçe gösterip el koyduğu Show TV’deki ödeme planı “İktidar seçim öncesi televizyona el koyuyor” iddialarını haklı çıkardı. Bugüne kadar yaptığı tahsilâtlarda öncelikli olarak, “Fon alacağını” ve “vergi borçlarını” tahsil eden TMSF, Show TV satışı ile ilk kez, üçüncü alacaklıların borçlarını kamu alacağının önüne geçirdi. Böylece, devlet adına tahsilât yapan Fon’un “Kamu alacağını tehlikeye atmamak için yayın grubuna el koyduk” açıklaması bahaneden öteye gidemedi. Kamu, televizyonun satışından istediği geliri elde edemedi. Bu durum AK Parti’ye yakın yayın yapan ATV satış sürecindeyken, Show TV’ye el konulmasını “seçim yatırımı” diye eleştirenlerin haklı çıkmasına yol açtı.



Protokol kafaları karıştırdı



TMSF’nin el koyduktan 15 gün sonra 402 milyon dolara Ciner Grubu’na sattığı Show TV, bankacılık sektöründe de tartışmalara yol açtı. İhalesiz olarak satılan Show TV’nin satış protokolüne göre, öncelikli olarak kanalın piyasaya olan 305 milyon dolarlık borcu alıcı Ciner Grubu tarafından ödenecek. Geri kalan 97 milyon dolar ise, TMSF’nin kasasına girecek. Dolayısıyla, Çukurova Grubu’nun İnterbank’tan kaynaklanan 400 milyon dolarlık borcundan sadece 97 milyon dolar düşülmüş olacak. Bu da, borcun kapatılmasını engel olacak.



Ödemeyi TMSF istemiş



Operasyonun ayrıntılarının ortaya çıkması, bankacılık sektöründe, Çukurova Grubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet, “bu protokole nasıl imza attı?” sorularının yöneltilmesine yol açtı. TMSF kulislerinde dolaşan bilgilere göre, satış gelirinden öncelikli olarak üçüncü kişilere olan borçların ödenmesini, TMSF istedi. TMSF yetkililerinin, “Üçüncü kişilere borçlar ödenmediği zaman TMSF’nin imajı bozuluyor. Bu nedenle öncelik piyasa borçlarının ödenmesine verilsin” dediği öne sürülüyor. Çukurova kaynakları da, protokolle ilgili bir yorum yapmak istemediklerini bildirdiler.



Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin