Sheffield United forması giyen Billy Sharp'a saldıran Nottingham Forest taraftarı Robert Biggs, 24 hafta hapis cezasına çarptırıldı

Nottingham Forest ve Sheffield United arasında oynanan play-off yarı final maçında Billy Sharp'a saldıran taraftar hapis cezası aldı.

Google Haberlere Abone ol
Sheffield United forması giyen Billy Sharp'a saldıran Nottingham Forest taraftarı Robert Biggs, 24 hafta hapis cezasına çarptırıldı

İngiltere Championship'te play-off heyecanı son sürat devam ederken, geçtiğimiz gün oynanan Nottingham Forest-Sheffield United maçında istenmeyen bir olay yaşandı.

İlk maçı deplasmanda 2-1 kazanan Nottingham Forest, ikinci maçta sahasında rakibine aynı skorla mağlup oldu ve mücadele uzatmaya gitti. Uzatma bölümünde eşitlik bozulmazken, penaltı atışlarında rakibini yenen Nottingham Forest, Huddersfield Town'un ardından Wembley biletini aldı.

Play-off finaline yükselen Nottingham Forest'ta taraftarlar sevincini kutlamak için sahaya girerken Robert Biggs isimli bir kişi Sheffield United forması giyen Billy Sharp'a saldırdı.

Saldırının ardından soruşturma başlatan Kraliyet Savcılık Servisi, Robert Biggs isimli taraftara 24 ay hapis cezasının yanında 10 yıl boyunca maçlara girememe cezası verdi.

Kraliyet Savculık Servisi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Bu, profesyonel bir futbolcuya yapılan son derece ciddi ve bilinçsiz bir saldırıydı. Saldırıyı yapan Robert Biggs, eylemlerinin bir sonucu olarak takımının Premier Lig'e yükselmesi halinde bu coşkuyu yaşayamayacak. Öte yandan Biggs, 24 hafta hapis cezası aldı ve maçlara 10 yıl boyunca giremeyecek" ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin