SGK uzmanı Özgür Erdursun duyurdu: Emeklilere, memurlara ve asgari ücretlilere müjde: Yüzde 40 zam gelecek. Asgari ücret zammı ne kadar olacak. Memur ve emekliler temmuzda ne kadar zam alacak?

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan SGK uzmanı Özgür Erdursun uzun yıllardır çözülemeyen EYT meselesi ve temmuzda beklenen zamlar için önemli açıklamalar yaptı. Seçimlerden önce EYT için yasa çıkacağını öngören Erdursun memurlar, emekliler ve asgari ücretliler için de zam beklediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel SGK uzmanı Özgür Erdursun duyurdu: Emeklilere, memurlara ve asgari ücretlilere müjde: Yüzde 40 zam gelecek. Asgari ücret zammı ne kadar olacak. Memur ve emekliler temmuzda ne kadar zam alacak?

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan SGK uzmanı Özgür Erdursun hem EYT hem de maaşlara gelecek zamlar için müjde bekleyenleri sevindirecek açıklamalar yaptı. Uzun süredir çözüme kavuşmayan EYT sorunu için İstanbul'da düzenenlenen miting sonrası yasa için daha da umutlu olduğunu belirten Erdursun tarih için seçim öncesini işaret etti.

Erken seçim ihtimalini ön görmeyen Erdursun temmuzda beklenen zamlar için de önemli açıklamalar yaptı. Memurlar, emekliler ve asgari ücretliler için temmuzda yapılması gereken zammın kaçınılmaz olduğunun altını çizen Özgür Erdursun önemli değerlendirmeler yaptı. İşte o açıklama:

Özgür Erdursun Eyt mağdurlarının sayısının az olmadığını hatırlattı. Özgür Erdursun konuyla ilgili "Türkiye’nin dört bir yanından çalışanlar, emekçiler, yıllarca alınteri dökmüş kişilerde emeklerinin karşılığını almaya çalışıyor. 8 Eylül 1999 tarihi dahil bu tarihe kadar sigortalı olan kişilerin emeklilikte yaş şartları yoktu. Bir kişinin emekli olacağı tarihi 15 yıl ötelemekte çokta vicdani bir durum değil. Yasa 8 Eylül 1999’da çıktı kademeli olarak bir çok kişiye emeklilikte yaşa taktı." ifadelerini kullandı. 

Erdursun medya ve bizlerin bilgi vermesi sayesinde insanların farkındalığı ve inancı daha fazla arttı diyerek büyük ilgi gören EYT mitingini de hatırlattı. Mağduriyetin giderilmesi gerektiğini "Bu insanların elindeki en büyük silah haklı olmaları. Muhalefette mağduriyeti kabul etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in de açıklamaları artık iktidarın da durumun farkında olduğunu gösteriyor." diyerek özetledi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin