SGK duyurdu, emekli vatandaşlara 8 bin 477 lira nakit müjdesi geldi. Emekliye SGK'dan nakit avans imkanından nasıl faydalanılır?

Türkiye'de milyonlar, kabineden gelecek olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çözüme odaklanmışken, Çalışma Bakanlığı'ndan dün gelen haberle birlikte hayal kırıklığına uğradılar. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada EYT konusunun gündemde olmadığı belirtildi. İşte emekli olacak olan vatandaşlarla ilgili de SGK'nın duyurusu oldu. Emeklilik kriterlerini tamamlayan ve SGK'ya başvuran emekliye 8 bin 477 lira ödeme yapılacağı müjdesi verildi. Şartlar ise şöyle açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
SGK duyurdu, emekli vatandaşlara 8 bin 477 lira nakit müjdesi geldi. Emekliye SGK'dan nakit avans imkanından nasıl faydalanılır?

Yıl, yaş ve prim şartını tamamlayan emekliye müjde! Maaşı bağlanmayan emekliye 8.477 TL avans Yıl, yaş ve prim şartını tamamlayıp emeklilik başvurusu yapanlar ortalama 1 hafta-10 gün içinde maaşa kavuşuyor. İşlemleri uzayanlar ise 8 bin 477 liraya varan avanstan yararlanıyor.

Tüm çalışanların hayali emekli olmak. Bunun için işe girilen tarihe göre belirlenen yıl, yaş ve prim şartlarını tamamlamak gerekiyor. 3 şartı da sağlayanlar Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurup emekli maaşına kavuşuyor. Ortalama 1 hafta-10 gün içerisinde aylıklar bağlanıyor..

Aylık bağlama işleminin uzun sürmesi halinde ise avans sistemi yardıma yetişiyor. Emeklilik başvurusu yapan kişiye avans ödemesi yapılması için aylığın 90 gün içinde bağlanamamış olması ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na  yazılı başvuru yapılması gerekiyor.

Kurum, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor. Bu yıl için avansın tutarı 8 bin 477 lira. Yeni yılda yeni asgari ücretle artacak. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.

3 MAAŞ KADAR

Emekli aylığının bağlanmasını bekleyenlere sunulan avans imkanının mevcut emeklilere de sağlanması beklentisi var. Avansın tutarının da 3 maaş kadar olması bekleniyor. Talepler hayata geçerse emekliler nakit ihtiyacını faizsiz sunulan avans ile karşılayabilecek. Avans daha sonra maaşlardan küçük taksitler halinde ödenebilecek.

SGK duyurdu, emekli vatandaşlara 8 bin 477 lira nakit müjdesi geldi. Emekliye SGK'dan nakit avans imkanından nasıl faydalanılır? - Resim : 2

NASIL FAYDALANIRILIR?

Emeklilik başvurusu yapan kişiye avans ödemesi yapılması için aylığın 90 gün içinde bağlanamamış olması ve SGK'ya yazılı başvuru yapılması gerekiyor. Avans uygulamasında, SGK, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor. Bu yıl için avansın tutarı 8.477 lira. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.

 

Emekli aylığı bağlanmasını bekleyenlere sunulan avans imkanının mevcut emeklilere de sağlanması beklentisi var. Tutarının da 3 maaş kadar olması bekleniyor. Talepler hayata geçerse emekliler nakit ihtiyacını faizsiz avans ile karşılayabilecek. Küçük taksitlerle geri ödenecek..

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin