'Sezonun iki iyi dizisi: Ufak Tefek Cinayetler ve Kadın'

Sina Koloğlu, Ufak Tefek Cinayetler ve Kadın dizisi değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Sezonun iki iyi dizisi: Ufak Tefek Cinayetler ve Kadın'

Salı günü ekran macerasına başlayan FOX'un yeni dizisi Kadın ve Star'ın yeni dizisi Ufak Tefek Cinayetler, izleyenlerin beğenisi topladılar. Milliyet yazarı Sina Koloğlu da, bugünkü yazısında iki yeni diziyi değerlendirdi.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Sezonun iyi iki dizisi



Star TV, ‘Ufak Tefek Cinayetler’in reklamını iyi yaptı, güzel gözümüze soktu. Gerilim, üstü kara mizahlı bir sunumda, tek tek her oyuncu seçimi özene bezene yapılmış. Anlatılan olayın, dört kadını bir araya getirmesinin bir tek nedeni olabilir, ufak tefek ötesi cinayetler silsilesi...



Lise yıllarında Oya’ya (Gökçe Bahadır) yapılan ve hayatını baştan aşağı değiştiren şakanın orta yaşlarda intikamı acı olacaktır. Pelin (Bade İşcil), Merve (Aslıhan Gürbüz) ve Arzu (Tülin Özer) devam eden düzenlerinin nasıl bozulacağının farkındalar mı? Dizinin erkek tarafında Pelin’in kocası Taylan (Ferit Aktuğ) ve Arzu’nun kocası Mehmet, (Yıldıray Şahinler) eş aldatma ve geçmişteki aşk kartvizitleriyle dolaşıyor. Merve’nin kocası Serhan, (Mert Fırat) ilerleyen bölümlerde muhtemelen bir şekilde Oya’nın hayatında yer alacak. Lisedeki şakanın ardından okuldan atılan edebiyat öğretmeni Edip, (Selim Bayraktar) ‘Ufak Tefek Cinayetler’ projesinin içinde yer alırsa, şaşırmayın.



Geçmişe giden yolculukta, başrollerin liseli halini oynayan genç oyuncuların da nasıl başarılı olduklarını izledik. 10 saniyelik rol için bile, seçimi özenli yapacaksın.



Uzun süre, en büyük tehlike...



Bu tarz akıl oyunları üzerine kurulu dizilerin handikapı, süre... 120 dakika formatında sıkıntılı oluyorlar. Uzadıkça, çekilecek bir durumu olamıyor. ‘Ufak Tefek Cinayetler’de de benzer durum söz konusu. Kızmasınlar ama bir sezonluk olsa mesela...



En iyi kadın oyuncu adayı



‘Kadın’ dizisinde oynamak böyle bir şey. Ya alır götürürsün ya da batarsın. Ortası yok. ‘Yan roller güçlü olsun, ben idare ederim’ şeklinde bir şansın yok. Unutmayalım kadroda Bahar’ın annesi rolünde Hatice (Bennu Yıldırımlar) gibi bir oyuncu da var. Bu nedenle Özge Özpirinçci (Bahar) sezon dizileri arasında ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne şimdiden aday. Abartı var mı var? Var.



Ev ahalisi, “Böyle yaşayanlar da var” dediğine göre Özge Hanım, oyunculuğuyla bu abartıyı bizlere kabul ettirmiş. ‘Kadın’da, üvey kardeş Şirin (Seray Kaya), Yeliz (Ayça Erturan), Jale (Ece Özdikici), Arif (Feyyaz Duman) ve Musa’nın da (Devrim Özder Akın) hikayeleri ilginç olacak gibi.



Biri Japon, biri bizden



‘Çekik gözlü’ dizilerin ithalatı, senaryolarına dayanıyor. İskeletleri sağlam. ‘Ufak Tefek Cinayetler’in senaryosu yerli ve ‘Biz de sağlam yazarız’ mesajı veriyor.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin