Sezgin Tanrıkulu'nun sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi: TSK göz bebeğimizdir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sezgin Tanrıkulu'nun TSK hakkındaki açıklamalarına ilişkin konuştu. "TSK bizim gözbebeğimizdir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sezgin Tanrıkulu'nun sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi: TSK göz bebeğimizdir


Kılıçdaroğlu, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun tv100'de Cansu Canan Özgen'in moderatörlüğünü yaptığı Özgür İfade programındaki açıklamaları hakkında, "Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir" diye konuştu.

ÖZTRAK NE DEMİŞTİ?

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun katıldığı yayında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hakkında yaptığı açıklamaları eleştirmişti. Öztrak, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

TANRIKULU NE DEMİŞTİ?

Sezgin Tanrıkulu, TV100'deki ansu Canan Özgen'in moderatörlüğünü yaptığı Özgür İfade programında TSK'yı eleştirmiş ve "TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız" ifadesini kullanmış ve şöyle devam etmişti: "Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen..."
Milletvekilleri olarak eleştirel yaklaşmaları gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Biz soru sorarız, doğru olup olmadığını sorgularız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız… Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski, Uludere oldu..." diye konuşmuştu.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin