Sezgin Tanrıkulu'na bir tepki daha! Milli Savunma Bakanlığı çok sert çıktı

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na tepki gösterdi. Açıklamada yapılan kara propagandadır ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sezgin  Tanrıkulu'na bir tepki daha! Milli Savunma Bakanlığı çok sert çıktı

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TSK ile ilgili sözleri gündem oluşturmaya devam ediyor. Kendi partisi dahil olmak üzere birçok kesimin tepkisini çeken Tanrıkulu'na Milli Savunma Bakanlığı da çok sert çıktı.

Bakanlık açıklamasında bu yapılanın kara propaganda olduğunu ifade etti.

TANRIKULU NE DEMİŞTİ?

Sezgin Tanrıkulu, TV100'deki Cansu Canan Özgen'in moderatörlüğünü yaptığı Özgür İfade programında TSK'yı eleştirmiş ve "TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız" ifadesini kullanmış ve şöyle devam etmişti: "Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen..."
Milletvekilleri olarak eleştirel yaklaşmaları gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Biz soru sorarız, doğru olup olmadığını sorgularız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız… Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski, Uludere oldu..." diye konuşmuştu.

 BAKANLIKTAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Bakanlık ayrıca gündemdeki diğer konularla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Açıklamalar şöyle:

Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 1 Ocak'tan itibaren terörle mücadele harekatı bölgesinde, 44'ü son bir haftada olmak üzere, 1229 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

(Ermenistan-Azerbaycan gerginliğine yönelik): Ermenistan’ın bölgede hem ateşkes ihlalleri yaptığı hem de siper kazdığı, yeni mevziler açtığı, tahkimat yaptığı gözlemleniyor. Bölgesel huzur ve istikrara giden yol kapsamlı bir barış anlaşmasının imzalanmasından geçiyor. Bunun için de Zengezur koridorunun açılması büyük öneme sahiptir.

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin