Sezgin Tanrıkulu programda söylediklerini ilk kez mi ifade ediyor? Meclis kürsüsünde bile dillendirdi Gazeteci Fuat Uğur'dan Sezgin Tanrıkulu çıkışı: Küfür mü edeyim adama, bunu mu istiyorsunuz?

tv100 canlı yayınına bağlanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında iftiralarda bulunan CHP'li milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı. Programın konuklarından gazeteci Fuat Uğur ise o akşam yaşananları köşesine taşıdı. tv100.com yazarı Fuat Uğur kendisine yapılan eleştirilere tepki gösterip, "Söylediklerini ilk kez mi ifade ediyor? Meclis kürsüsünde bile dillendirdi. Küfür mü edeyim adama, bunu mu istiyorsunuz? Mahallenin delisi ben miyim?" diye sordu. İşte Uğur'un yazısı.

Google Haberlere Abone ol
Sezgin Tanrıkulu programda söylediklerini ilk kez mi ifade ediyor? Meclis kürsüsünde bile dillendirdi Gazeteci Fuat Uğur'dan Sezgin Tanrıkulu çıkışı: Küfür mü edeyim adama, bunu mu istiyorsunuz?

Kandil metaforunun anlamını ilk cümleden itibaren anlayacaksınız.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu dün akşam tv100 ekranında Özgür İfade programında Şaban Sevinç’in Atatürkçülükle ile ilgili bir iddiasına cevap vermek için bağlanıp TSK’ya iftira attı.

Olayın gelişimi şöyle:

Şaban Sevinç, bir CHP’li milletvekilinin kendisine “Başımıza ne geldiyse Atatürkçülerden ve ulusalcılardan geldi” dediğini söyleyince ısrar ettim “Kimdi o vekil?” diye. Sevinç de Sezgin Tanrıkulu olduğunu açıkladı.

Bu konuşma üzerine o sırada Diyarbakır’da olan Sezgin Tanrıkulu telefonla bağlandı. Meğer, Şaban Sevinç, eski Türk Tabipleri Birliği Şebnem Korur Fincancı’nın PKK’nın TSK’ya attığı “Kimyasal silah” iftirasını Meclis gündemine soru önergesi ile sokan Sezgin Tanrıkulu’nu serzenişte bulunmak için aramış ve bu konuşma esnasında söylenmiş bu “Başımıza ne geldiyse Atatürkçülerden ve ulusalcılardan geldi” lafları.

Yayın devam ederken Sezgin Tanrıkulu telefonla bağlandı ve sonra iftiralarını peş peşe sıralayıp Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) pek çok uydurma yalanla suçladı.

Videoyu sosyal medya hesaplarından izleyenler fark edecektir. Bu “milletvekiline” edebimi bozmadan gerekenleri söyledim. (*) Canlı yayın esnasında Moderatör Cansu Canan Özgen “TSK’ya dil uzatan bir konuşma olmasın” diye uyarıda bulundu ve Şaban Sevinç ile Ferhat Murat da konuştular ama ben kendi adıma yazıyorum.

Şimdi sosyal medyada görüyorum ki tuhaf bir saldırı başladı. Neden sert konuşmamışız, kovmamışız, izin vermişiz konuşmasına, pısırık pısırık oturmuşuz tarzı ileri geri suçlamalar.
Yukarıda da söyledim, kendi adıma konuşuyorum. Daha ne yapmalıydım? Dün ve bugün 100. yılını kutlayan CHP’nin milletvekili olan, iktidar partilerinin hala dokunulmazlığını kaldırmak için girişimde bulunmadığı bu isim programda söylediklerini ilk kez mi ifade ediyor? Meclis kürsüsünde bile dillendirdi. Küfür mü edeyim adama, bunu mu istiyorsunuz? Mahallenin delisi ben miyim? Bu CHP milletvekili bana geçtiğimiz yıllarda söylediklerimden dolayı defalarca dava açtı DEVLET’in mahkemelerinde.

Siz önce devletin, hükümetin yapması gerekenleri hatırlatın, sonra beni eleştirin.

Ve nitekim bu program o kadar hayırlı oldu ki az önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TSK ile ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin