Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca; CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, TV100'deki sözleri nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca; CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, katıldığı TV programındaki sözleri nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, canlı yayında Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında tv100 canlı yayınında skandal açıklamalarda bulunmuştu.

tv100'de canlı yayınlanan Cansu Canan'ın sunduğu Özgür İfade adlı programa telefonla bağlanan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu kendisine yöneltilen iddialara yanıt vermek yerine TürkSilahlı Kuvvetleri hakkında skandal bir iddiada bulunup, TSK'nın köyleri yakıp bombaladığı iftirasını attı. 

"TSK 15 KÖYLÜYÜ HELİKOPTERDEN ATTI"

Tanrıkulu, programda "Türk Silahlı Kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. TSK köyleri yaktı, bombaladı" iddiasında bulundu.

Tanrıkulu'nun skandal sözlerine programda bulunan Ferhat Murat, "Özrü kabahatinden büyük oldu" ifadelerini kullanırken, gazeteci Fuat Uğur ise, "Çok enteresan bu arkadaş CHP vekili, yazıklar olsun... PKK'ya tek bir eleştiri bile yapmıyor" diyerek tepki gösterdi.

ŞABANÇ SEVİNÇ: "TELEFONDA BANA BU ATATÜRKÇÜ KAFA CHP'Yİ MAHVETTİ DEDİNİZ"

Gazeteci Şaban Sevinç ise Tanrıkulu'na 1 yıl önce yaptığı telefon konuşmasını hatırlatarak "Ben bir yerde Atatürk'e karşı bir şey söylediğinizi söylemedim. Geçen yıl yaptığımız telefon konuşmasını hatırlayın, kimyasal silah önergeniz üzerine tartıştık da teleonda, bana dediniz ki 'Bu Atatürkçü ve ulusalcı kafa CHP'yi mahvetti dediniz bana telefonda. Ben de burada öyle söyledim." dedi. Tanrıkulu ise bu sözlere "Yalan söylüyorsunuz" demekle yetindi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca; CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, katıldığı TV programındaki sözleri nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan şu açıklama yapıldı:"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca; Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, 08/09/2023 tarihinde bir TV kanalında yayınlanan programın canlı yayınına telefonla bağlanarak yapmış olduğu yorumlarından dolayı 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 301. Maddesinde düzenlenmiş olan “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” ve “5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesinde düzenlenmiş olan “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarından soruşturma başlatılmıştır".

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin