Sezgin Baran Korkmaz nasıl yakalandı? 'İade edilecek diye titreyenler var...'

Bugünkü köşesinde Sezgin Baran Korkmaz'ın nasıl yakalandığını anlatan Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, “Sezgin Baran Korkmaz iade edilecek diye titreyenler var” değerlendirmesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Sezgin Baran Korkmaz nasıl yakalandı? 'İade edilecek diye titreyenler var...'

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bugün kaleme aldığı yazısında Türkiye'nin gündemine oturan Sezgin Baran Korkmaz'ın nasıl yakalandığını anlattı ve “Sezgin Baran Korkmaz iade edilecek diye titreyenler var” değerlendirmesini yaptı.

Saygı ÖZTÜRK / SÖZCÜ

SBK, verilecek diye titreyenler var

SBK Holding'in patronu Sezgin Baran Korkmaz, 4 Aralık'ta İçişleri Bakanı ile makamında görüştü. 5 Aralık'ta yasal yollarla yurt dışına çıktı. Sonra hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi, yakalama kararı çıkarıldı. Sedat Peker'in açıklamaları, ortaya çıkan ses kayıtları, bu kişiden “İşlerinin halledilmesi” için 10 milyon Euro istendiğini ortaya koydu. Bu işlerin içinde kimlerin olduğu belirmeye başlamıştı. Bazılarının belki de siyasi gelecekleri olmayacak.

ABD'nin talebi üzerine Korkmaz, Avusturya'da yakalandı Wels Eyalet Mahkemesi, Türkiye ve ABD'den gelecek dava dosyalarını inceledikten ve Korkmaz'ın savunmasını dinledikten sonra tahliye kararı ya da 2 ülkeden birine iade edilmesine karar verebilir.

ELEKTRONİK KELEPÇE

Sezgin Baran Korkmaz aleyhine açılan dava dosyasına giren üç ayrı suç isnadından 225 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Tek hakimli Wels Eyalet Mahkemesi'nde hem Türkiye hem de ABD'den gönderilen iade dosyaları inceleniyor.

Eyalet Mahkemesi'nde, Korkmaz'ın tutukluluk süresi 2 ay uzatılmıştı. Ama Avusturya hukukuna göre bu tutukluluk süresine avukatların itiraz etme hakları her zaman mevcut olduğundan, Korkmaz'ın elektronik kelepçe ile serbest bırakılması için avukatları başvuruda bulundu.

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin