Sezgin Baran Korkmaz davasında karar çıkmadı: ABD'den adli yardımlaşma bekleniyor!

Sezgin Baran Korkmaz'ın da aralarında olduğu 10 sanığın yargılandığı 'mal varlığı değerini aklama' davasında karar çıkmadı. Dava, savunma ve delil tespiti için ABD'den evrakların tercümesi ve geliş gidiş süresi hesaba katılarak 18 Ocak 2024'e ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
Sezgin Baran Korkmaz davasında karar çıkmadı: ABD'den adli yardımlaşma bekleniyor!

Amerika’da tutuklu olan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'de yargılandığı "mal varlığı değerini aklama" davanın yedinci duruşması 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme Korkmaz'ın Amerika'dan iade talepnamesini beklemesine karar verdi. Mahkemede ayrıca sanık olarak yargılanan Jacob Ortell Kingston hakkında çıkartılan yakalama emirlerinin devam ettiğini belirtti.

Sezgin Baran Korkmaz’ın diğer avukatı Ahmet Susoy da Amerika’ya yazılan istinabenin sonucunun beklenmesini istedi. Diğer şirket ve sanık avukatları da mal varlıkları üzerindeki tedbir kararlarının ve adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep ettiler.

MAL VARLIKLARI TALEPLERİ REDDEDİLDİ

 Mahkeme, sanıklar Jacop Ortell Kıngston ve Leon Termendzhyan hakkında yakalama emri ile Sezgin Baran Korkmaz hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararının devamına, infazının beklenmesine karar verdi. Mahkeme, bu sanıklar için Amerika Birleşik Devletleri’ne savunma ve delillerin tespiti için adli makamlara yazılan adli istinabenin sonucunun beklenmesine karar verdi. Mahkeme, bir kısım sanıkların ve şirket avukatlarının mal varlıklarına konulan tedbir kararlarının kaldırılması talebini ve adli kontrol kararlarının kaldırılması taleplerini reddetti.

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme, yargılamanın sanıklar Jacop Ortell Kıngston, Leon Termendzhyan ve Sezgin Baran Korkmaz hakkında adli istinabe talimatının gidiş, geliş süresi ve evrakların tercümesini de dikkate alarak duruşmanın 18 Ocak 2024 tarihine bırakılmasına karar verdi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin