Sezen Aksu savunması: Referandumda evet dedi ama Gezi'de iyiydi

CHP'li Ülgür Gökhan Sezen Aksu'ya ulusalcı çevrelerden gelen tepkilere yanıt verip, sahip çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sezen Aksu savunması: Referandumda evet dedi ama Gezi'de iyiydi

CHP 'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, düzenlediği basın toplantısında 12-16 Ağustos tarihleri arasında 'Barış Kültürümüz olsun' sloganıyla düzenlenecek Uluslararası 50'nci Troia Festivali programını paylaştı. Başkan Gökhan, festival kapsamında çok sayıda sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerin gerçekleşeceğini söyledi. Festivalin 16 Ağustos akşamı 22.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda 'Minik Serçe' olarak bilinen Sezen Aksu konseriyle son bulacağını ifade eden Gökhan, sanatçının konserine tepkilere cevap verdi.



"CESUR SANATÇI"



Anayasa referandumunda 'Evetçiler' arasında yer alan Sezen Aksu'yla ilgili olarak Başkan Gökhan, "Ben ona cesur sanatçı diyorum" diyerek , sahip çıktı. Sanatçıya haksızlık edilmemesini isteyen Başkan Gökhan şunları söyledi:

"Festival için ilk Sezen Aksu ismi ortaya çıktığında farklı tepkiler geldi. 'Sezen Aksu yetmez ama evetçilerden' dediler. 'Ülgür Gökhan bunun hesabını örgüte nasıl verecek?' dediler. Bunu söyleyecek kadar ileriye gittiler. ' Gezi Parkı olaylarına destek olmadı' diyenler oldu. Halbuki ben internette Sezen Aksu'nun özellikle Gezi Parkı için değerlendirmelerini buldum. Bu şunu gösteriyor. Toplumsal olaylarda düşüncelerini özgürce ifade edebilen bir sanatçı. Bize böyle sanatçılar lazım. Düşüncelerinin bir kısmına katılmayabiliriz. Ama en azından Gezi olaylarındaki tavrı bence çok önemli. Çünkü, geçmişteki yetmez ama evetçilerden, son dönemlerde mevcut hükümetin yaptığı yanlışları eleştiren bir çok isim vardı. Bunlar son derece doğaldır demokrasilerde. Ama biz bunların hiçbirine kulak asmadık. Çünkü Sezen Aksu ülkenin yetiştirdiği önemli sanatçılardan biridir. Kendini sadece Türkiye 'de değil, uluslararası camiada da kabul ettirmiş saygın bir sanatçıdır. Zaten eserlerinin bir kısmını dinlerseniz, içinde toplumsal unsurları da duyarsınız. Dolayısıyla bu konuda bu sanatçıya saygı duymamız gerekir. Onun için saygın bir sanatçıyı, bu kentin saygın insanlarıyla buluşturmayı biz uygun bulduk. 16 Ağustos'ta Cumhuriyet Meydanı'nda Çanakkale halkı Sezen Aksu ve Fahir Atakoğlu'nu bağrına basacaktır diye düşünüyorum. Ondan hiçbir şüphe duymuyorum." (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin