Sezen Aksu, annesi Şehriban Yıldırım'ı son yolculuğuna uğurladı

Sanatçı Sezen Aksu'nun dün vefat eden annesi Şehriban Yıldırım'ın cenazesi (91) İzmir'de defnedildi.

Google Haberlere Abone ol
Sezen Aksu, annesi Şehriban Yıldırım'ı son yolculuğuna uğurladı

Ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun, vefat eden annesi 91 yaşındaki Şehriban Yıldırım için, Hacı Ahmet Tatari Cami'nde öğlende cenaze töreni düzenlendi. Cami avlusunda, babası Sami Yıldırım, oğlu Mithatcan Özer ve aile üyeleriyle taziyeleri kabul eden Sezen Aksu, kollarından tutan yardımcılarına, "Lütfen sakin olun. Ben kendimdeyim" uyarısını yaptı.

Acılı gününde sanatçı dostlarının taziyelerini ayakta kabul eden Sezen Aksu, metanetli görünmeye çalıştı. Sanatçı dostları İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Hülya Avşar, Sibel Can, Sinan Çetin, eski eşi Ahmet Utku, merhum Kayahan'ın eşi İpek Acar, Aslı, Nükhet Duru ve oğlu Cem Masis, Hande Yener, Ahmet San, cemiyet hayatının ünlü ise Begüm Şen, Yolca Evcimik, İzzet Çapa, Mustafa Ceceli, Saba Tümer, Emel Müftüoğlu, Erol Evgin, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile gazeteciler ve televizyon yöneticileri, ünlü sanatçıyı yalnız bırakmadı, destek oldu. Törene gelemeyen birçok ünlü sanatçı ve işadamı da çelenk gönderdi.



"KÖTÜ GÜN DOSTUYUZ"

Sezen Aksu, annesi Şehriban Yıldırım'ı son yolculuğuna uğurladıSezen Aksu'nun biraz yürüyüp ayakta karşıladığı İbrahim Tatlıses, taziyesini sunduktan sonra hemen yanındaki sandalyeye oturdu. Bu arada zaman zaman Aksu ve Tatlıses sohbet etti. Ünlü sanatçı Bülent Ersoy da yine taziyeden sonra iki sanatçının yanına oturdu. Cenazeden ayrıldığı sırada İbrahim Tatlıses, "Kötü gün dostuyuz" dedi. Bülent Ersoy açıklama yapmadı. Sanatçılardan Mustafa Ceceli, yaklaşık 10 yıldır Sezen Aksu ile görüştüklerini belirterek, annesi için "Pamuk gibi bir kadındı. Allah mekanını cennet eylesin" dedi. Erol Evgin, "Anneyi kaybetmenin zamanı yoktur. Uzun süredir tedavi görüyordu. Ancak umut her zaman sürüyordu. Türkiye'nin en değerli öğretmenlerinden birisiydi. Nurlar içinde, şıklar içinde yatsın" diye konuştu. Hande Yener, "Bir süredir tedavisi devam ediyordu. En son iki gün önce görüştüğümüzde sağlık durumunun kötü olduğunu biliyorduk. Ben Sezen Hanımın vokaliyken, kendisini tanımıştım. İzmir'deki tüm konserlerimize mutlaka gelirdi. Nurlar içinde yatsın" dedi.

Öğlende kılınan cenaze namazının ardından, Sezen Aksu'nun annesi Şehriban Yıldırım'ın cenazesi, Örnekköy Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin