Sezai Karakoç hayatını kaybetti

Ünlü Türk şair, yazar ve düşünür Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Sezai Karakoç hayatını kaybetti

Ünlü Türk şair, yazar ve düşünür Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Karakoç'un naaşı, yarın toprağa verilecek.

Karakoç'un cenazesi, ikindi namazını müteakip Şehzadebaşı Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından caminin haziresine defnedilecek.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; şair, yazar ve düşünür Sezai Karakoç'un vefatı dolayısıyla, yeğeni Aziz Karakoç'u telefonla arayarak taziyelerini iletti.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sezai Karakoç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Sezai Karakoç'un ortaya koyduğu müstesna eserlerin yanı sıra şahsiyeti ve mücadelesiyle nesillere rehberlik ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Diriliş Şairi'nin Türk milletinin gönlünde ve İslam dünyasında mümtaz bir isim olarak her zaman hayırla anılacağını ifade etti.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Erdoğan, Karakoç'un vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Erdoğan mesajında, "Fikirleriyle nesillere yol gösteren, edebiyatımızın, düşünce dünyamızın, ülkemizin büyük mütefekkiri, "Diriliş Şairi" Sezai Karakoç Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Şiirimizin zirve ismi "İslâm Medeniyetinin Dirilişi" davasının öncüsü Sezai Karakoç'un vefatını üzüntüyle öğrendim. Allah'tan rahmet, ailesine ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Üstad fikir ve eserleriyle gönlümüzde yaşamaya ve yol göstermeye devam edecektir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Bu hepimiz için çok acı bir haber. Ülkemiz çok büyük bir değerini, medeniyetimiz önemli bir şair ve fikir adamını kaybetti. Üstad Sezai Karakoç’a Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır”
Sezai Karakoç’u kaybettik. Bilgemiz, şairimiz artık aramızda değil. Başımız sağ olsun.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Hayat dediğimiz ölüm, ölüm sandığımız gerçek hayat!” Bir neslin öncü şahsiyeti, mısralarıyla ilham olan fikir adamı Sezai Karakoç “gerçek hayata” irtihal etti. Rabbim mekanını cennet eylesin.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Diriliş şiirini yetim bırakıp, kaderin üstündeki kaderi yüreğinde taşıyarak 88 yaşında ebediyete irtihal eden Merhum Sezai Karakoç’a Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç’un vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Sezai Karakoç’a Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

SEZAİ KARAKOÇ KİMDİR?

22 Ocak 1933 yılında dünyaya gelen Sezai Karakoç, Türk şair, yazar ve düşünürdür. Aslen Diyarbakır'lı olan şair, ilkokulu Ergani'de, ortaokulu Maraş'ta bitirdi. Lise öğrenimini ise Gaziantep'te gördü. 1950'li yıllarda Necip Fazıl ile tanışan Karakoç, birçok derginin sanat edebiyat sayfasını yönetti. 26 Mart 1990'da Diriliş Partisi'ni kuran Karakoç, 7 yıl partinin genel başkanlık görevini yürüttü. Ancak parti 1997 yılında 2 genel seçime girmediği için kapatıldı.

Şaire geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı verilmişti. Fahri Türk Edebiyatı Doktoru unvanı Karakoç'a İbrahim Kalın'ın katıldığı törende takdim edilmişti.

"GERİDE BÜYÜK BİR MİRAS BIRAKTI"

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sezai Karakoç'un vefatının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Kalın, "Diriliş şairi Üstad Sezai Karakoç rahmet-i Rahman’a kavuştu.  Örnek bir hayat, sağlam bir fikir örgüsü ve büyük bir edebî miras bıraktı geride. Mevla mekanını cennet, makamını âli, ruhunu şâd eylesin. " ifadelerini kullandı.

 Ayrıntılar geliyor...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin