Seyircinin tercihi "dünyayı kurtaran" filmler

Bu sezon beyaz perdede "dünyayı kurtaran" temalı filmlerin gişe başarısı dikkati çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Seyircinin tercihi "dünyayı kurtaran" filmler

Geçen yıllarda aşk, romantizm, macera ve fantastik filmlerin çokça görüldüğü beyaz perdede 2013 yılı, dünyaların ve insanların kurtuluşu üzerine kurulu senaryolar ve hikayelerin başrolü paylaştığı bir yıl olarak sinema tarihine geçmeye hazırlanıyor.



Özellikle romantizm temalı yapımların her daim ilgiyle izlendiği sinemalarda, yeni arayışlara girme riskini göze almak istemeyen bazı yapımcıların geçmişte seyirciden tam not alan devam filmleri tercih etmesine karşın, yeni yapımlarda da "eskimeyen" konular seçiliyor.



AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, bu sezon beyaz perdede "dünyayı kutarma temalı" filmler hem gişe başarısı hem de sayısı bakımdan dikkati çekiyor. 



"This is the End"



Seth Rogen ile Evan Goldberg'in yönettiği, eylülde seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanan "This is the End"te (Buraya Kadar), James Franco, Jonah Hill ve Seth Rogen rol alıyor. Yine başka bir ABD yapımı olan komedi-fantastik türdeki yapımın 25 milyon dolarlık bütçesi bulunuyor. Yapımın hikayesi ise şu şekilde:



"James Franco'nun evindeki partide Seth Rogen, Jay Baruchel ve diğer bir çok ünlü kıyamet günüyle karşı karşıya gelir. Ellerinde kısıtlı gıda kaynağı vardır ve dünya büyük bir kaosa sürüklenmektedir. Daha da kötüsü, kaçınılmaz son yaklaştıkça herkesin içindeki hayvani hayatta kalma güdüsü daha çok açığa çıkacaktır."



"The World's End"



Ekim ayında seyirciyle buluşması planlanan "The World's End"i (Katil Robotlar), Edgar Wright yönetti. Simon Pegg, Nick Frost ile Paddy Considine'nın başrollerinde yer aldığı İngiltere yapımı komedi-bilim kurgu filmde, 20 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelen 5 eski arkadaşın, dünyanın sonunu getirme çabaları anlatılıyor. 



"Pasifik Savaşı"



Temmuzda vizyona giren, yine başka bir ABD yapımı aksiyon-macera türündeki "Pasifik Savaşı"nın yönetmenliğini Guillermo del Toro üstlenirken, yapımda Charlie Hunnam, Idris Elbai ile Rinko Kikuchi rol alıyor. 180 milyon dolara mal olduğu belirtilen filmin konusu ise şöyle:



"İnsanoğlunu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan şey, ansızın denizin altından gelmeye başlayan Kaiju isimli yaratıklardır. Bu dehşet verici varlıklar dünyanın temel kaynaklarını harap ederken canlı nüfusunu da hızlıca yok etmeye başlar. Çaresiz insanlık, Jaeger isimli devasa robotlar üreterek felaketi durdurmaya çalışır. Tüm talimatları iki pilottan alan Jaeger'ler beyin gücüyle çalışan donanımlı ve güçlü robotlardır. Ne var ki ortada onların bile çözümleyemeceği korkutucu bir gidişat söz konusudur. Tüm çareler tükenmişken ortaya çıkan eski bir pilot ve stajyeri insanlığın son umudu olmaya çalışacaktır." AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin