Seyhan Soylu'dan Doğu Perinçek bombası: Doğu Perinçek derin devletin mihenk taşlarından biridir

Hz. Muhammed ile ilgili sözleri nedeniyle büyük tepki toplayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile ilgili bir açıklama yapan Sisi lakaplı Seyhan Soylu, Perinçek'i kahraman ilan etti ve "Doğu Perinçek bir gün öldüğünde kahraman olacak." ifadelerini kullandı. Sisi, Perinçek için çok önemli bir iddiada da bulundu: Doğu Perinçek şu an Türkiye’deki Ulusalcıların sembol ismidir. Derin Devlet adı altındaki yapılanmanın en önemli mihenk taşlarından biridir.

Google Haberlere Abone ol
Seyhan Soylu'dan Doğu Perinçek bombası: Doğu Perinçek derin devletin mihenk taşlarından biridir

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı bir söyleşide partisine yoğun katılım olduğunu ileri sürerek bir benzetmede bulundu. Perinçek'in yapmış olduğu konuşmanın bir bölümü büyük tepkilere neden oldu.

Partisine katılımlar hakkında bilgi veren Perinçek, partisini Hz. Muhammed ile karşılaştırıp, "Hz. Muhammed Mekke'de tebliğde bulunduğunda kaç kişi ona biat etti? 1 yılda 40 kişiyi buldu, hiç olmazsa biz 40 bin kişiyi bulduk." dedi.

Söz konusu ifadeler sosyal medyada ise büyük tepki çekti.

Al Sana Haber programının Yapımcısı ve Moderatörü Seyhan Soylu, Doğu Perinçek’ in sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek ise Doğu Perinçek’e destek verdi.

 

"Derin devletin mihenk taşlarından biridir"

Seyhan Soylu yaptığı açıklamada “Bu sözleri ben Doğu Perinçek’ in isteyerek söylemiş olduğunu düşünmüyorum. Ben çok severim. Ağzından bir gaf çıktığını düşünüyorum. Doğu Perinçek şu an Türkiye’deki Ulusalcıların sembol ismidir. Derin Devlet adı altındaki yapılanmanın en önemli mihenk taşlarından biridir. Bu ülkenin “beka”sıyla ilgili, birlik ve mücadelesiyle ilgili bilinmeyen o kadar önemli şeylere imza atmıştır ki! Doğu Perinçek bir gün öldüğünde kahraman olacak. İktidarın Suriye politikasıyla ilgili yapmış olduğu hataların düzelmesini sağlamak için Esad’ la köprü kuran Doğu Perinçek’tir. Bakın çok yakın tarihte Esad ile Tayyip Bey yan yana gelecek. Bunun temelini de Doğu Bey kendisi atmıştır. Bugün Doğu Bey ciddi olarak finanse edilse 2-3 puanı CHP’den, 2 puanı MHP’den, diğer partilerden de puan alarak barajı geçebilecek kapasitede bir adamdır. Burada demek istediği Peygamberimiz de bu mücadeleyi verdi. Biz de onun Ümmetinden biri olarak bu bayrağı ileriye taşımamız anlamında söylüyor. Kelimelerin bütünlüğü önemlidir. Kişiliğini tanıyıp da iyi analiz edebildiğim Doğu Bey’ in kalibrasyonu çok yüksek olup, Devlet-i Umumiye’de aktif görev verilmesi gerekilen ve makama doğru hizmet edebilecek kişilik de bir adam olduğu inancındayım.” sözlerine yer verdi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin