Seyfi Dursunoğlu mirasını kime bıraktı?

Huysuz Virjin karakteriyle gönüllere taht kuran, sahnelerin ve ekranların efsane ismi Seyfi Dursunoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İşte, Dursunoğlu'nun vasiyeti...

Google Haberlere Abone ol
Seyfi Dursunoğlu mirasını kime bıraktı?

Huysuz Virjin karakteriyle bir döneme damga vuran, sahnelerin ve ekranların efsane ismi Seyfi Dursunoğlu, bu akşam 20.00 sularında, tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybetti.

15 gündür tedavi altında olan Dursunoğlu'nun son üç gündür yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Seyfi Dursunoğlu mirasını kime bıraktı?

Sunduğu "Huysuz Virjin" programıyla hafızalara kazınan Seyfi Dursunoğlu, 2012 yılında verdiği bir röportajda ise 40 yıllık birikimi olan 15 milyon TL'yi Türkan Saylan'ın kurucusu olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bıraktığını ifade etmişti.

Dursunoğlu yaptığı bir röportajda, konuyla ilgili olarak, "40 yıldır çalışıyorum. 40 yıllık birikimimi bildiğiniz gibi Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlayacağımı açıklamıştım. Ancak bir şey oldu ve bundan vazgeçtim. Vakıf yetkilileri bir gün beni aradı ve Alâeddin Yavaşça için bir gece düzenlediklerini, o geceyi sunmamı istediler. Bunun karşılığında da bana bir şilt vereceklerini belirttiler. Sonra düşündüm. Ben de bir sanatçıyım. Neden bana bir gece yapılıp da şilt verilmiyor da başkasının adına yapılan bir gecede veriliyor dedim. Üzüldüm ve kırıldım tabii ki. O zamana kadar kendilerine bağışta bulunmuştum. Ama şimdi mirasımı Türkan Saylan'ın Derneği'ne (ÇYDD) bırakmaya karar verdim" ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin