Seyahat kartları kısıtlandı, gazeteciler tepki gösterdi!

Gazetecilerin seyahat kartlarına kısıtlama getirilmesine meslek kuruluşlarından tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Seyahat kartları kısıtlandı, gazeteciler tepki gösterdi!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS)  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından gazetecilerin ücretsiz seyahat kartlarına getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını talep eden bir açıklama yayınladı.



TGC ve TGS’nin ortak açıklaması şöyle:



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin, toplu taşımada kullanılan ücretsiz seyahat kartlarıyla ilgili getirdiği kısıtlamalar gazetecileri mağdur etmiştir. Aynı kararı 31 Ocak 2013 tarihinde de yürürlüğe koyan İBB’ye bunun açık bir hak ihlali olduğunu duyurmuştuk. Karar yürürlükten kaldırılmıştı.



2015 yılında aynı konu bir kez daha gündeme gelmiştir. Bugüne kadar toplu taşıma araçlarında sayı kısıtlaması olmaksızın ücretsiz seyahat edilebilen kartlarla artık sadece günlük 10, aylık ise en fazla 220 kez yolculuk yapılabilecektir.



Bu karar, basın mensuplarını kapsarken, örneğin polisler, jandarma ve zabıtalar başta olmak üzere, pek çok ücretsiz kart sahibini kapsam dışında tutmuştur.



İstanbul’da trafik yoğunluğu nedeniyle gazeteciler göreve giderken toplu taşıma araçlarını çok sık kullanmaktadır. Üyelerimizin ve tüm gazeteci meslektaşlarımızın gündelik hayatlarına doğrudan etki eden bu sorun ortadan kaldırılmalıdır.



Açık bir hak ihlali olan bu uygulamanın çifte bir standart yarattığını tekrar hatırlatarak gazetecilerin ücretsiz seyahat kartlarına getirilen sınırlandırmanın acil olarak kaldırılmasını istiyoruz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin