Şevket Çoruh: 'Kadınlarımız olmasa, bu tiyatrolarımız olmazdı'

Ünlü oyuncu Şevket Çoruh'tan dikkat çeken açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
Şevket Çoruh: 'Kadınlarımız olmasa, bu tiyatrolarımız olmazdı'

Oyuncu Şevket Çoruh, Sözcü gazetesinden Sercan Meriç'in sorularını yanıtladı. Meriç'in sorularına oldukça samimi yanıtlar veren Çoruh, TBMM’de kadınların tiyatro sahnesinden indirilmesiyle ilgili "Kadınlarımız olmasa, bu tiyatrolarımız olmazdı" ifadelerini kullandı.



İşte, o röportaj:



"Bir yaşını doldurdu Baba Sahne. Nasıl geçti bir yıl?



Bir yıl bol seyircili geçti. Tiyatromuzda, Savaş Dinçel salonunda 40 bine yakın seyirciye ulaştık. Bu da bize, seyircinin Baba Sahne’ye olan yaklaşımını gösterdi açıkçası. Hem bizim oyunlarımız hem de konuk oyunlar ve konserlerle beraber böyle bir seyirciye ulaştık. Toplamında 250 kişilik bir salon olmasına rağmen böyle bir ilgiyi tahmin etmiyorduk. Heyecan verici oldu. Çok büyük bir parantez bir yılın nasıl geçtiği, hem tiyatromuz için hem de memleketimiz için bir çok şey söylenebilir. Baba Sahne için çok alkışlı ve çok umut verici geçti.



Bir ihtiyaç varmış ki, doluluk oranı bu kadar yüksek. Oyunlarla seyirci arasındaki etkileşim nasıldı?



İlk oynadığımız oyun bir kadın oyunuydu: Aşkölsün. Murat İpek’in yazdığı, Barış Dinçel’in yönettiği ve Günay Karacaoğlu’nun oynadığı bir oyun. Türkiye’deki kadın hakları, kadın cinayetleri totalinde aslında birçok hakkımızın yendiğini düşündüğümüz alanlardan en çok canımızı sıkan bir konuydu. Aşkölsün oyunuyla açtık. Arkasından Bir Baba Hamlet geldi. O da Danimarka Krallığı’nda geçen hikayenin günümüz Türkiyesi ile karşılaştırılması olarak seyirciye ulaşmak istedik. Arkasından Tsanev’in Kanlı Komedi oyunu geldi. O da çok meşhur Caligula hikayesinin Bulgar yazar tarafından sahneye taşınmış haliydi. O da bizim çizgimiz ve Baba Sahne’nin yapmak istediği oyunlardandı."



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin