Sevgilisinin otomobiline bomba düzeneği yerleştirdi

Çorum’da bir adam, birlikte yaşadığı kadının otomobiline bomba düzeneği yerleştirildi. Aracın sahibi Hatun Demir adlı kadının ihbarı üzerine olay yerine gelen bomba imha ekipleri, düzeneği fünyeyle imha etti. Demir, "Önce pet şişe sandım ama çok ağırdı. Baktım üzerinde pil ve kablolar var, hemen polisi aradım” diye konuştu. 

Google Haberlere Abone ol
Sevgilisinin otomobiline bomba düzeneği yerleştirdi

Olay, Çorum Ulukavak Mahallesi Sakarya 3. Sokak'ta meydana geldi.

Hatun demir isimli kadın, park halindeki otomobilinde bir düzenek yerleştirildiğini fark edince durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine terörle mücadele, trafik, asayiş ve bomba imha ekipleri sevk edildi.

Ekipler tarafından yapılan kontrollerde araca bomba düzeneği yerleştirildiği tespit edildi. Durumu fark eden ekipler, çevrede geniş güvenlik olarak sokağı araç trafiğe kapattı. Bomba imha uzmanları tarafından aracın yan tarafında bulunan düzenek güvenli bir bölgeye çekilerek fünye yerleştirildi. Ekipler tarafından patlatılan ilk fünye ile bomba düzeneği imha edilemedi. Ekipler tarafından yapılan ikinci denemede bomba fünye ile etkisiz hale getirildi.

Sevgilisinin otomobiline bomba düzeneği yerleştirdi

Kontrollü şekilde yapılan patlama sırasında park halindeki bir araçta maddi hasar meydana geldi. Bombanın etkisiz hale getirilmesinin ardından, olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde inceleme çalışması başlattı. Aracın sahibi Hatun Demir, kadın polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ekipler tarafından yapılan incelemelerde bomba düzeneğinin üzerinde pil ve aparat bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, etkisiz hale getirilen düzeneğin Demir'in öğrenilemeyen sevgilisi tarafından yerleştirildiği iddia edildi.

Sevgilisinin otomobiline bomba düzeneği yerleştirdi - Resim : 2

'PET ŞİŞE SANDIM, PİL VE KABLOLARI GÖRÜNCE POLİSİ ARADIM'

Çorum’da, birlikte yaşadığı K.K. tarafından aracının altına bomba düzeneği yerleştirilen Hatun Demir, olayı anlattı. K.K. hakkında yakın zamanda uzaklaştırma kararı aldırdığını söyleyen Demir, "Bana 'Eve dön' dedi. Ben dönmeyeceğimi söyledim. O zaman 'Sen bilirsin' dedi. 2 gündür evdeydim, dün akşam arkadaşımın evine gittim. Arkadaşıma giderken araçta hiçbir şey yoktu, dönerken kasise girdim ve araçtan ses gelmeye başladı sonra araçtan inip aşağı baktığımda bir şey gördüm şaşırdım. 'Eyvah bu normal bir şey değil' dedim. Önce pet şişe sandım ama çok ağırdı. Baktım üzerinde pil ve kablolar var, hemen polisi aradım” diye konuştu. 

‘UCUZ ATLATTIK’

Hatun Demir’in oturduğu apartmanın görevlisi Satılmış Karakuş ise "Gece yarısıydı polisler geldi, aracı incelediler ve sonra polis aracın altındakini patlattı. Şiddetli bir patlama oldu. 3 araç hasar gördü. Herkese geçmiş olsun, ucuz atlattık" dedi. 

Öte yandan aracın altına patlayıcı yerleştirdiği öne sürülen ve polis ekiplerince gözaltına K.K. ile ona yardım ettiği iddia edilen 1 kişinin, emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Aracın altında ele geçirilen düzenek ise incelenmek üzere kriminal laboratuvarına götürüldü. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin