Sevgili arkadaşlar dedi borsa için çağrıda bulundu. Özgür Demirtaş'ın borsa çıkışı sosyal medyayı salladı. Borsa İstanbul'da hisseler ucuz mu?

Genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Borsa İstanbul'da yaşanan büyük kayıp sonrasında Profesör Özgür Demirtaş'tan önemli açıklamalar geldi. Demirtaş, borsa yatırımcıları için önemli ifadeler kullandı ve "Sevgili Arkadaşlar, Ben Borsa İstanbul için UCUZ deyimini kullandığım için bunu yatırım tavsiyesi olarak alanlar var" diyerek ne demek istediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sevgili arkadaşlar dedi borsa için çağrıda bulundu. Özgür Demirtaş'ın borsa çıkışı sosyal medyayı salladı. Borsa İstanbul'da hisseler ucuz mu?

Özgür Demirtaş'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar şöyle:

Ben 10% luk marjın kalkmaması gerektiğini düşünüyorum. Evet ABD borsasında bu kısıt yok. Ancak bizde daha fazla küçük yatırımcı var ve duygusalız yatırım konularında. Bizim yapmamız gereken %10 kısıtını kaldırmak değil, Borsa İstanbul’a likidite çekmek. O zaman oynaklık azalır.

Bireysel Emekliliğim aracılığı ile var. İlk yapmamız gereken borsaya yabancı yatırımcı çekmek. Oynaklığın sebebi Likiditenin az olması.

Çok yakından takip ettiğim (Şirket bilançoları anlamında) bir Borsa değil. Ama finansal ölçülere göre UCUZ olduğu aşikar olsa da, bu potansiyeli çıkarmamız için Yabancı yatırımcı şart. Gelecek 1 yılki hedefin Borsa İstanbul’a yabancı yeni yatırımcı çekmek olması lazım.

Sevgili Arkadaşlar, Ben Borsa İstanbul için UCUZ deyimini kullandığım için bunu yatırım tavsiyesi olarak alanlar var. Lütfen unutmayın asla yatırım tavsiyesi değil. Ben diyorum ki Borsamız UCUZ ama bu ucuzluğun düzelmesi için yabancı yatırımcı çekmemiz şart. En önemlisi böyle oynak olmamak için şart. Yabancı yatırımcı daha fazla gelse, piyasaya likidite sağlıyor. Bu likidite küçük paralarla alıp satıp aşağıya ve yukarıya doğru %10’luk ani hareketleri engelliyor. Yani Yabancı yatırımcı şart derken, sadece gelsinler de Borsa artsın anlamında söylemiyorum. Gelsinler de oynaklık azalsın anlamında da söylüyorum. Ayrıca umarım bu ucuzluk bir gün düzelir…

Bir yatırım UCUZ diye artacak anlamı çıkmaz. Bir yatırım PAHALI diye düşecek anlamı çıkmaz. Piyasa sizin sabrınızdan çok daha uzun süre irrasyonel hareket edebilir. O yüzden Ucuz-Pahalı kavramları tek başına yatırım tavsiyesi olamaz

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin