Ses Partisi'nde ikinci logo krizi! Bu defa Ses Eşitlik ve Dayanışma Derneği'nden Türkiye'nin Sesi Partisi'ne itiraz geldi

Ses Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Ayhan Bilgen'in kurucusu olduğu Türkiye'nin Sesi Partisi'nin logo ve marka kullanımının marka hukukuna uygun olmadığı gerekçesiyle itirazını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ses Partisi'nde ikinci logo krizi! Bu defa Ses Eşitlik ve Dayanışma Derneği'nden Türkiye'nin Sesi Partisi'ne itiraz geldi

Ses Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “SES Derneği, toplumsal kalkınma ve refah için öncelikle sivil toplumda ve tüm alanlarda mücadele veren Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarındandır. Derneğimiz tüm mecralarda ‘SES' olarak biliniyor ve tanınıyor. SES markasını özellikle anlamı nedeniyle tercih ettik; toplumda dayanışma ve eşitlik mücadelesi veren kesimlerin SES'i olmayı amaçladık. Kadından Kadına SES, Kadının SES'i, SES Mentorluk Yürüyüşü, SES'li Düşünüyorum, SES Talks, SES Yılın Kadınları Zirvesi isimli projelerimiz başta olmak üzere SES ifadesini tüm faaliyet alanlarımızda kullanıyoruz.

Türkiye'nin Sesi Partisi ise amblemde kısaltma olarak TSP yerine SES ibaresini, üstelik neredeyse derneğimizle aynı fontta kullanıyor. Bu durum iki kurum arasında ister istemez organik bir ilişki olduğu yanılgısına neden olacak ve toplum nezdinde karışıklık yaratacaktır. Tarafların faaliyet, proje ve uygulama alanları benzerdir. Kaynakları aynı, SES ibaresi altında birleşmiş iki farklı yapı zannedilerek de meydana gelebilecek iltibas tehlikesi her iki kurum bakımından da sakıncalı sonuçlar doğuracaktır. Dolayısıyla SES ibaresinin partinin adı olarak kullanılmasının önlenmesini istedik.”

NE OLMUŞTU?

HDP'den istifa ederek Türkiye'nin Sesi Partisi'ni (SES Parti) kuran Ayhan Bilgen, partinin logosunda "güvercin" kullanılmasına DSP, tepki göstermişti.  Demokratik Sol Parti (DSP) Bilgen'in partisinin logosunun kendi logolarına çok benzediğini gerekçe göstererek yaşananları yargıya taşımıştu. Bilgen'den de DSP yönetimine, "Konuşarak çözelim. Meramımızı anlatacak başka semboller buluruz" yanıtını vermişti.


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin