'Sert' uygulamalarıyla biliniyor ve adı yaptırım listesinde. İran'da Polis teşkilatının başına Ahmedrıza Radan atandı

İran'da yaklaşık 4 ay önce başlayan Mahsa Emini gösterileri yer yer devam ediyor. Polis teşkilatının başına "sert" uygulamalarıyla bilinen Ahmedrıza Radan getirildi.

Google Haberlere Abone ol
'Sert' uygulamalarıyla biliniyor ve adı yaptırım listesinde. İran'da Polis teşkilatının başına Ahmedrıza Radan atandı

Ülke medyasına göre, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, 7 Ocak'ta yayımladığı kararnameyle Hüseyin Eşteri'nin yerine Ahmedrıza Radan'ı "İran Polis Genel Komutanı" olarak atadı.

Eşteri, 2015 yılından bu yana Polis Genel Komutanı olarak görev yapıyordu.

ABD ve AB'nin yaptırım listesinde yer alıyor

ABD, Radan'a 2010 yılında, insan hakları ihlalleri gerekçesiyle yaptırım kararı almıştı.

Daha önce Tahran, Horasan, Kürdistan ve Sistan-Beluçistan eyaletlerinde Emniyet Müdürü olarak görev yapan Radan, 2011 yılında da "insan hakları ihlalleri ve 1987-1998 yıllarında aralarında rejim muhalifi siyasetçi, yazar ve sanatçıların da bulunduğu 21 kişinin şüpheli şekilde hayatını kaybettiği seri cinayetler" nedeniyle Avrupa Birliği (AB) tarafından yaptırım listesine alınmıştı.

AB, Radan'ı, 2009 yılındaki seçimlerde polisin protestoculara yönelik keyfi tutuklamalarının yanı sıra dayak ve öldürme olaylarında parmağı olmakla suçlamıştı. Radan ise hakkındaki iddiaları yalanlamıştı.

'Sert' uygulamalarıyla biliniyor ve adı yaptırım listesinde. İran'da Polis teşkilatının başına Ahmedrıza Radan atandı - Resim : 2'Sert' uygulamalarıyla biliniyor ve adı yaptırım listesinde. İran'da Polis teşkilatının başına Ahmedrıza Radan atandı - Resim : 3

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin