Serra Yılmaz isyan etti: Papa'nın çevirmenliğini yaptım, Hristiyan dediler

Papa Francisco'nun, geçen ay sonundaki Türkiye ziyareti sırasında tercümanlığını yapan Serra Yılmaz, "Papa'nın çevirmenliğini yaptım diye beni Hristiyanlıkla suçlayan oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Serra Yılmaz isyan etti: Papa'nın çevirmenliğini yaptım, Hristiyan dediler

İzmir'deki Yaşar Üniversitesi'nde öğrencilerle biraraya gelen oyuncu ve çevirmen Serra Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu.



Papa Francisco'nun geçen ay sonundaki Türkiye ziyareti sırasında tercümanı olan Serra Yılmaz, daha önce de 2006 yılında Türkiye'ye gelen Papa 16. Benediktus'un da çevirmenliğini yaptığını hatırlattı. Serra Yılmaz, "Papa'nın çevirmenliğini yaptım diye beni Hristiyanlıkla suçlayan oldu. Bırakın bana karşı yazılanları, insanları inançlarına göre yargılamak zaten başlı başına saçma. Ancak sosyal medyada hakaretler ve 'Vatikan seni işe aldı' gibi birçok asılsız sözler sarf edenler oldu. İşin doğrusu, bizim Dışişleri Bakanlığı'ndan ismen istediler, ben de gittim ve çevirmenlik yaptım" diye konuştu.



'ÇEVİRİ ETİĞİ ÇOK ÖNEMLİ'



Oyuncu olmanın bir çevirmen için büyük avantaj olduğunu belirten Yılmaz, "Şimdi orada Papa olsun ya da tercümanlığını yaptığınız bir devlet adamı olsun, vermek istediği mesajı anlatırken aynı tonu da tutturmanız gerekiyor. Oyuncu olmak bir çevirmen için büyük avantaj. Sahne üstünde olmanın büyük rahatlığını burada da kullanabilirsiniz. Üst düzey siyasi toplantıların diğerlerinden farkı, kelime seçiminiz, seçtiğiniz üslup. Belki bir başka ticari toplantıdan çok daha hassas olabiliyor. Politikacılar bazen kabahati çevirmenlere atıyorlar, 'Çeviri hatası olmuş diyebiliyorlar' ama çoğunlukla kendi söylemiş olduklarını kabul etmedikleri için yaşanıyor bu. Çeviri etiği çok önemli. Örneğin, uluslararası bir televizyon ana haber için röportaj talep etti, 'Seve seve gelirim ama Papa'dan konuşmam' dedim. İstemediler tabii ki" dedi. 



EN GİZLİ KONULAR SANILDIĞI GİBİ POLİTİKA DEĞİL



Serra Yılmaz, en gizli olan alanın, finans ve bankacılık sektörü olduğunu belirterek, "En netameli, en hassas ve en gizlilik gerektiren konulardır. Piyasaları çok etkileyecek konuşmalar geçiyor çevirirken" diyerek zannedildiği gibi en gizli toplantıların siyasi toplantılar olmadığını kaydetti. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin