Serkan Toper tv100'de milyonlarca emeklinin sesi oldu: Emekliler bu toplumun hafızası, iyileştirme yapılması kamuoyunun beklentisi

Birçok emekli zamdan sonra da kök aylıklarının düşük olması nedeniyle 7 bin 500 lira aylık almaya devam ediyor... Emekliler asgari ücretin 11 bin 402 lira olduğunu hatırlatarak seyyanen zam istiyor. Hukukçu Serkan Toper tv100'de milyonlarca emeklinin sesi oldu ve "Emekliler bu toplumun hafızası bunlara iyileştirme yapılması kamuoyunun beklentisi" diyerek hükümete çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Serkan Toper tv100'de milyonlarca emeklinin sesi oldu: Emekliler bu toplumun hafızası, iyileştirme yapılması kamuoyunun beklentisi

tv100'ün ses getiren programlarından Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'ta gündem masaya yatırıldı. Aktaş moderatörlüğünde tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, hukukçu Serkan Toper, gazeteci Faruk Aksoy, gazeteci Barış Yarkadaş gündemi değerlendirdi.

Emeklilere yapılan yüzde 25 zam birçok emeklinin maaşına yansımadı. Emekliler, kök aylıklarının düşük olması nedeniyle 7 bin 500 lira aylık almaya devam ediyor. Duruma tepki gösteren emekliler her platformda seslerini duyurmaya çalışıyor.

Hukukçu Serkan Toper, Eşit Ağırlık programında milyonlarca emeklinin sesi oldu. Toper, "Enflasyon 2 yıl boyunca hayatımızda yer alacak bunu anladık. Enflasyona ezdirilmemesi gereken sabit ve dar gelirliler, emekliler. Emekliler artık çığlık halinde her yere yazıyorlar. Acilen emeklilere yılbaşı gelmeden seyyanen zam yapılmalı. Emekliler bu toplumun hafızası bunlara iyileştirme yapılması kamuoyunun beklentisi." ifadelerini kullandı.

İşte Toper'in tv100'deki o sözleri:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin