Serinlemek için sonuna kadar açıyoruz ama ay sonu gelince pişman oluyoruz! Klima ve vantilatör kullanmak bu sıcaklarda cep yakıyor!

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Eyyam sıcakları geldi. Klima ve vantilatör kullanmak şart oldu. Ancak bu sıcak havaların etkisini azaltan klima ve vantilatörün ay sonu cüzdana yansıması iç yakıyor....

Google Haberlere Abone ol
Serinlemek için sonuna kadar açıyoruz ama ay sonu gelince pişman oluyoruz! Klima ve vantilatör kullanmak bu sıcaklarda cep yakıyor!

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken serinlemek isteyenler klima ve vantilatör gibi cihazlara yöneliyor. 27000 BTU’luk ortalama bir klima günde 9 saat çalışınca bu faturaya ayda 900 TL olarak yansıyor, bir vantilatör ise günde 10 saat çalışırsa aylık ortalama 151TL’lik elektrik tüketiyor.

Artan elektrik fiyatlarının faturalara yansımasını da düşünenler ise tasarruf yapabilmenin yollarını arıyor. Karşılaştırma sitesi encazip.com yaz aylarında ev ve iş yerleri için elektrikten tasarruf etmenizi sağlayacak önerilerde bulundu.

SAATTE 4 TL 

9.000 BTU A sınıfı bir klima, saatte yaklaşık 0,8 kW elektrik tüketir ve bu sürede yaklaşık 1,6 TL harcaması anlamına gelir. Günde 8 saat kullanıldığında klima günde 13 TL, sadece günün en sıcak saatlerinde 5 saat kullanıldığında günlük 8 TL, aylık olarak ise 410 TL olarak faturaya yansımaktadır.

Vantilatöre gelecek olursak, vantilatör klimaya göre çok daha az elektrik harcar. 24 saat açık kaldığı düşünülen bir vantilatör 24 x 75 üzerinden 1.800 W enerji harcamaktadır. Bu da 1.8 KW enerjiye tekabül eder. güncel enerji ücretlendirmesi Kilowatt başına 44 Kuruştur. Bu nedenle 1.8 x 0.44 üzerinden hesaplanırsa, bir vantilatör 24 saatte 79 Kuruş harcayacaktır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin