Sergi için 83 bin dolar aldı, müzeye iki boş tuval gönderdi

Danimarkalı ressam Jens Haaning, bir sergi için eserlerini yeniden yorumlamasını isteyerek kendisine 83 bin dolar ödeme yapan müzeye iki boş tuval teslim etti.

Google Haberlere Abone ol
Sergi için 83 bin dolar aldı, müzeye iki boş tuval gönderdi

Danimarka'nın Aalborg kentindeki Kunsten Modern Sanat Müzesi, kağıt para kullanarak eski eserlerini yeniden yorumlaması için Danimarkalı ressam Jens Haaning'e 534 bin kron (83 bin dolar) ödedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre müze, Haaning'den, Danimarka ve Avusturya'da yıllık ücreti tasvir eden iki eserini kağıt parayla yeniden üretmesini istedi. Haaning ise "Parayı Al ve Kaç" adını verdiği iki boş tuvali müzeye teslim etti.

Müze direktörü Lasse Andersson, "Yapılan, müzenin küratörlerini ayağa kaldırdı. Beni de biraz ayağa kaldırdı doğrusu ama aynı zamanda güldüm de. Çünkü çok nükteli" dedi.

Sergi sona erince paranın geri ödenmesi gerektiğini söyleyen Andersson, "Bu para müzenin ve sözleşmeye göre 16 Ocak'ta iade edilmesi gerekiyor" dedi.
56 yaşındaki ressam Haaning ise parayı iade etmeyeceğini söyledi. Hanning, "Eser, benim onların parasını almamla ilgili. Çalışma koşulları benim gibi sefil olan diğer insanları da aynı şeyi yapmaya teşvik ediyorum" diye konuştu.

Haaning, eski eserlerini yeniden üretmesi halinde 25 bin kron (3 bin 900 dolar) zarar etmiş olacağını söyledi.

Müze direktörü Andersson ise müzenin Haaning'e adil ödeme yapmadığı iddiasını reddetti.

Ressamların sergilenen eserleri için yapılan ödemenin artırılması yönünde Danimarkalı ressamlar derneği ile yeni bir anlaşma imzaladıklarını belirten Andersson, "Jens'in anlaşmayı bozduğu kanısındayım" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin