Sergen Yalçın dizi oyunculuğunu merak ediyor

Eski futbolcu katıldığı programda dizi oyunculuğuna yeşil ışık yaktı.

Google Haberlere Abone ol
Sergen Yalçın dizi oyunculuğunu merak ediyor

Kanaltürk’te yayınlanan “Bunu Konuşalım” programına konuk olan Eski Milli Futbolcu, futbol yorumcusu ve program jürisi Sergen Yalçın, Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı. Özel hayatından, futbol hayatına merak edilen bütün soruları yanıtladı.

 

“Benden sonraki jenerasyonda olsaydım Barcelona'da oynardım”

 

Candaş Tolga Işık’ın “Sergen Yalçın uluslararası anlamda üst düzey kulüplerde oynayacak yetenekte futbolcuydu” cümlesi üzerine “Benim oynadığım dönemde bonservisler çok yüksekti. Benden sonraki jenerasyonda olsaydım Barça'da oynardım. Futbolculuğumda çalışmasam da rahat oynardım.” diye konuştu.

 

“Ben özgürlüğüme çok düşkün bir insanın”


 

Candaş Tolga Işık’ın evlilik planlarıyla ilgili sorusuna “Şu ana kadar karşılaştığım en zor soru bu. Evleneceğim tabii ki ama ne zaman evleneceğim onu bilmiyorum.”dedi. Işık’ın “Peki bir aday var mı?” sorusuna ise “Şu anda yok, ama evleneceğim inşallah. Ben özgürlüğüme çok düşkün bir insanım, orada bir problem oluyor. Kısıtlanmaya gelemiyorum, ilişkilerimde de bu yüzden çok sıkıntı yaşadım. Bir yere kadar iyi bir şey belki ama bir yerden sonra iyi değil. Tabii ki düzgün bir ilişki yaşayıp, evlenmek isterim ama zamanı geldiğinde olacak. Henüz zamanı değil demek ki” diye cevap verdi.

 

“Sneijder ilk önce gelsin bir oynasın”

 

Galatasaray’ın yeni transferi Sneijder ile ilgili de önceden yaptığı açıklamalarad “Gelmez” yorumu yapan Yalçın, neden “Gelmez” dediğini de Bunu Konuşalım’da anlattı. Transferle ilgili şunları söyledi: "Sneijder'in Türkiye'ye gelmeyeceğini düşünüyordum. Galatasaray, Sneijder'i almakla çok önemli bir iş yaptı. Bu benim şahsi fikrimdi. Madem bu kadar dünyanın en iyi oyuncuları arasında gösterilen bir isimse İngiltere’yi, İspanya’yı tercih eder diye düşündüm. Türkiye liginin seviyesi belli, şu anda yerlerde. Oynanan futbolla da puan cetveliyle de belli. 28 yaşında bir futbolcunun tercih etmeyeceğini düşünüyordum. Aslında Sneijder ‘le ilgili olumsuz konuşmuyorum.  Dünya sıralamasında çok önemli bir oyuncu, Galatasaray’a ve Türk futboluna çok büyük katkıları olabilir. Ama ben katkıyı konuşurum, bir gelsin bakalım. Hagi ile Alex ‘le karşılaştırıyorlar hemen Sneijder’i, karşılaştıramazsınız. Onalr Türkiye’de kendilerini ispatlamış, kabul ettirmiş futbolcular. Sneijder bir gelsin oynasın öyle. O Hagi ile Alex ‘in yaptıklarını yapsın da biz gereken övgüyü veririz. Ama yapamazsa, gerekli katkıyı veremezse GS camiası çok büyük sıkıntı yaşar. Zaten Başkan ile Hoca arasında düzelmeyecek bir sıkıntı var. İyice sıkıntı yaşarlar.

Zaten Galatasaray şu anda lider ama çok iyi ynadığı için değil, arkasındakiler kötü olduğu için şu anda lider. Bence bugün FEDA yapmış Beşiktaş, ligin en iyi takımıdır”

 

“Tükiye'ye gelmiş en iyi yabancı futbolcu Hagi'dir”

 

Candaş Tolga’nın ‘Sence Türkiye’ye gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyuncu kimdi?’ sorusuna ise ‘Hagi’ yanıtını veren Yalçın, Beşiktaş’ta son dönemde ise “Quaresma çok yetenekli bir futbolcuydu ama katkısı olmadı maalesef” diye konuştu.

 

Ayrıca Beşiktaş’lı Muhammed için de “İnşallah yıldız olur, Muhammed hocalık yaparken de A2’ye almıştım, onu çok erken futbolcu yapmışlar, orada büyük hata yaptılar. 10 yaşındayken de büyük futbolcuydu. Barcelona ’ya mı versek diye konuşuyorlardı,  öyle olmaz. Çok kısa, dar alanda oynuyor bu stille zor. Serdar Özkan’ın ilk çıktığı zamanlara benziyor. O da öyleydi. İnanılmaz yetenekli ama aşağıdan gelirken hiçbir şey öğrenmemiş, halı saha futbolcusu gibi 3 metrede oynuyor, kimseye pas vermiyor.” dedi.

 

“Fernandes yıldız değil Beşikta'ın yıldızı”

 

Sergen Yalçın “Fernandes sence yıldız mı?” sorusuna ise “Fernandes yıldız değil, Fernandes Beşiktaş’ın yıldızı. Bu çok net. Fernandes hiçbir zaman Hagi olamaz, Alex olamaz. Yani yıldız olamaz. Fernandes kötü bir oyuncu demiyorum, Beşiktaş’ın en iyi oyuncusui çok yetenekli ama yıldız değil. Türkiye’de oyuncu kalitesi o kadar düştü ki bir her gördüğümüze yıldız diyoruz.” diye cevap verdi.

 

“Fenerbahçe'de Alex'in yarısı kadar futbolcu yok”

 

Türkiye’deki yıldız oyuncuları soran Işık’a Sergen Yalçın: “Sneijder geldi Galatasaray’a, bence o yıldız bir oyuncu. Ama mesela Fenerbahçe’de yıldız oyuncu var mı şu anda? Hayır yok. Alex’i gönderdiler, Alex’in yarısı kadar futbolcu yok. Futbolu falan bırak! Kafa, beyin olarak yarısı oyuncu yok Fenerbahçe’de. Kimse alınmasın, darılmasın. Futbol seviyeli bir iştir. Herkes kendi yerini bilmeli.” diye cevap verdi.

 

“Bence Beşiktaş bu sene şampiyon olabilir”

 

Bu sene ligde kimin şampiyon olacağının belli olmayacağının da altını çizen Yalçın, “Sezon başında Beşiktaş için ihtimal vermiyordum ama şu anda bana kim şampiyon olur desen buna cevap veremem. Ben şaşırmam Beşiktaş şampiyon olursa. Bursaspor, Eskişehir şampiyon olsa da ben şaşırmam. Çünkü ligde büyük takımlar içerde, dışarıda maç kazanamıyor. Bugün şunu iddia ediyorum, arka arkaya 3 maç kazanan lider olur. Bak Fenerbahçe bu hafta Antep’e gidiyor, maç ne olur desem bir şey diyebilir isin? Hayır. Çünkü belli olmaz. Hiç kimse bir yorum yapamaz. Galatasaray-Beşiktaş ne olur? Bilemezsin, her şey olabilir. Oyunlar seni böyle düşündürtüyor. Ligin genel çerçevesi seni böyle konuşmaya teşvik ediyor.” dedi.

 

“Lucescu bana profesyonel olmayı öğretti”

 

Sergen Yalçın, programda Lucescu’nun kendisine neler kattığını da anlattı. Lucescu için “Bana göre müthiş bir teknik direktör. Bana profesyonel olmayı Lucescu öğretmiştir. Bakış açını değiştiriyor, onunla çalışırken çok rahatsın. Sorun olmayacağını biliyorsun. Yıldız oyuncu olduğun zaman kompleksli adamlar seninle uğraşıyor mesela. Hocayla uğraşmak zorunda kalıyorsun, taraftarla, yönetimle uğraşmak zorunda kalıyorsun.” diye konuştu.

 

“At yarışını izlemek için toplantılara geç katılırdım”

 

 At yarışı merakıyla ilgili de samimi cevaplar veren Yalçın: “At yarışı merakı çocukluğumdan beri var. Altılı oynardım. 8-10 tane atım vardı ama şu an yok. Bir keresinde bir maç vardı, o zaman tam 5’te toplantı vardı tam o saatte de son ayak koşuyordu. Lucescu’ya yarış var son ayak koşuyor ne yapacağız? diye sormuştum. O da bana sen yarışı izle öyle gel demişti. Toplantıya 15 dakika falan geç gitmiştim. At çok önemli bir hayvan bence At aldığım zaman “Vay görüyor musun at almış” diyorlar, çok önemli bir olay değil bu. Göz önünde olunca böyle oluyor. Daha sonra insanların yorumlarından sıkıldım ve atlarımı sattım. Kaçmak istiyor bir yerden sonra insan.” diye konuştu.

 

“Tamamen konyrolü elime alabildiğim bir camiada teknik direktörlük yaparım”

 

Sergen bir gün teknik direktörlük yapacak mı sorularına da açıklık getiren Sergen Yalçın, teknik direktörlük yapmamasını şu sözlerle anlattı: “Teknik direktörlük yapmak Türkiye’de kolay bir iş değil. Tamamen kontrolü ele almak lazım, onun dışında başarılı olabilmek çok zor. Futbolda güven çok önemlidir. Teknik direktörlükte özellikle herkesin sana güvenmesi lazm. Benim futboldaki ismim çok önemli bir yerde olduğu için benim teknik direktörlükte başarısız olmam gibi bir durum olamaz. Kesinlikle başarılı olmak zorundayım. Dolayısıyla çok sağlıklı, çok uygun, kafama yatacak, doğru bir camia bulabilirsem, o zaman başlayabilirim. Ama şu anda çok sağlıklı bir şekilde devam ediyorum, gerek televizyondaki yarışmada, gerek spor programındaki yorumculukta. Ama mutlaka o sayfa da açılacak bir gün.”



Dizi oyunculuğunu merak ediyorum”

 

Son olarak  “Sergen Yalçın oyunculuk yapmayı düşünüyor mu? İstiyor mu?” sorusuna da “2-3 tane film teklifi var ama oyunculuk çok zor bir iş. Sinema filmi teklifi geliyor, mesela hocayı oyna diyorlar, öğretmeni oyna diyorlar. Şafak Sezer illa benim filmimde oyna diyor mesela. Ben mesela dizi oyunculuğunu yapmadığım için merak ediyorum.” diye cevap verdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin