'Serender' Polonya'da ödül peşinde

Psikolojik gerilim türündeki film, Türkiye'yi Polonya'da temsil edecek.

Google Haberlere Abone ol
'Serender' Polonya'da ödül peşinde

Çektiği kısa filmlerle Türkiye'yi yurt dışında temsil eden son olarak Soğuk filmiyle Fas'ta düzenlenen 7. Tangier Film Festival'nde Jüri Özel Ödülüyle dönen Seyid Çolak bu kez 'Serender' filmi ile Polonya'da yarışıyor.



12-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek 13. International İndependent Feature Film Festivali'nde gösterilecek ve büyük ödül için yarışacak. Çolak'ın filmi Fransa, Almanya, İspanya, Slovakya ve Estonya gibi ülkelerin yönetmenlerinin de yarıştığı festivalde Türkiye adına yarışan tek Türk filmi özelliğini taşıyor. 



Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleşecek olan festivalde 'Serender' ayrıca en iyi senaryo, en iyi erkek – kadın oyuncu ve en iyi kurgu dallarında da ödül kovalayacak. Serender ayrıca bu yıl 19.’su gerçekleştirilen Boston Türk Kısa Film ve Belgesel Festivali'nde de yarışıyor. Film 13 Kasım 2014 Perşembe günü saat 18:00'de Boston Üniversitesi'nde seyirci karşısına çıkacak. 



'Serender' filminin başrollerinde Tuğba Çom ve Ayhan Kanal yer alırken, çocuk oyuncu olarak Deniz Ali Akbaş'ı izleyiciyle buluşuyor. Filmin senaryosu yine Seyid Çolak imzası taşırken görüntü yönetmenliğini Turgay Şafak üstleniyor. Psikolojik-dram türündeki filmde bir köyde yaşayan 8 yaşındaki Yunus'un aile içindeki şiddete şahit olup tepki verememesinin neticesinde toplumdan soyutlanıp, içine kapanmasını konu ediliyor.



"'Serender' Polonya'da ödül peşinde" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin