Serdar Turgut'tan Fazıl Say hakkında çarpıcı açıklamalar!

Cine5'te yayınlanan “Uzun Lafın Kısası” programına konuk olan gazeteciden ilginç açıklamalar.

Google Haberlere Abone ol
Serdar Turgut'tan Fazıl Say hakkında çarpıcı açıklamalar!

Cine5 ekranlarında Ece Vahapoğlu’nun sunduğu “Uzun Lafın Kısası” programına gazeteci Serdar Turgut konuk oldu. Gündeme dair konu başlıklarının tartışıldığı programda Serdar Turgut Fazıl Say ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

Fazıl Say’ın Twitter’da paylaştığı sözleri nedeniyle ceza alması konusunda “Fazıl Bey’in yaptığı o işin doğru olmadığını  düşünüyorum. Gerek yok bu tür şeylere. Dini konularda tavrım bellidir, hayatımı bir şekilde yaşıyorum. Hayatım boyunca dindarlar hakkında hiç laf etmedim. Dindar olmadığım halde dinin nasıl güçlü bir duygu olduğunu biliyorum. Benim değerlerime hiç kimse karışmasın, ben de onlara karışmayayım, paralel yaşayalım. Fazıl Bey’in açıklamaları o paralelliği kırmak oldu. Durup dururken sataştı. Suç olduğunu zannetmiyorum. Ama ceza verilmesi Türkiye’nin gidişatı ile ilgili iyi değil. Fazıl Say olduğu için de onun sözleri dikkat çeker. Düşünce özgürlüğü bazen sınırları zorlayan şeyleri de söyleyebilmektir. Bunu kabul etmezseniz düşünce özgürlüğü olamıyor.” diyerek bu konudaki düşüncelerini paylaştı.

  

“Akil insanlar listesi daha harmanlanmış olmalıydı”

 

“Akil insanlar” sorusuna önce ‘yorum yapmayacağını’ söyleyen ancak Vahapoğlu’nun “yorum yapmayacağım demek olumsuz görüşünüz olduğunu belirtir” diye üstelemesi üzerine son günlerin gündemindeki konusunda da düşüncelerini açıklayan Turgut; “Meseleyi minimum izliyorum. Hayatımda çok fazla şey var; bu sürece her mantıklı insan gibi destek veriyorum. Barıştan yanayım. Kolay bir süreç olmadığını da biliyorum. Akil insanlar listesi ile ilgili yorum yapmayacağım, bir işe girişmiş insanlarla ilgili eleştiri yapmak istemiyorum. Akil insanlar listesi yapılacaksa bu kompozisyon böyle olmamalıydı. Daha laik, modern bakan insanlardan bir karışım ve harmanlanmış olsaydı daha doğru olurdu.” diye cevap verdi.  

 

“Kadına dayak atanların çoğunun içinde baskı altına alınmış eşcinsellik olduğunu düşünüyorum”

 

Kadına karşı şiddet konusundaki soru üzerine de düşüncelerini paylaşan Serdar Turgut “Kadına dayak atan erkeklerin çoğunun içinde baskı altına alınmış eşcinsellik olduğunu düşünüyorum. O başarısızlık öcünü kadını öldürerek ve döverek çıkarıyorlar gibi geliyor.” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin