"Serbest bırakıldığım için ezilmişlik yaşıyorum"

12 avukatla birlikte gözaltına alındıktan sonra dün serbest bırakılan avukat Efkan Bolaç, Skytürk360'a konuk oldu.

Google Haberlere Abone ol
"Serbest bırakıldığım için ezilmişlik yaşıyorum"

Skytürk 360’ta yayınlanan Şimdi Söz Sizde’de Hilmi Hacaloğlu’nun sorularını yanıtlayan Bolaç,  “benim için onların orada olması büyük bir üzüntü; onları yalnız bırakmak ve bir şey yapamamak ise benim için ezilmişlik” diye konuştu.



Efkan Bolaç, serbest bırakıldıktan sonra savcının tutuksuz yargılanma kararına itiraz ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Avukat Bolaç, gazeteci Tuğçe Tatari’ye gözaltındayken kendi cep telefonunda gönderilen mesajla ilgili de bilgi verdi.



“Tuğçe Tatari’ye atılan mesajdan haberim yok çünkü sabah benim telefonuma el konularak kapatıldı.Ben nezarette göz altında iken kullanmam mümkün değil ama daha sonra kardeşim de dahil bazı arkadaşlarım  aramış ve telefonum çalıyormuş.Bu demek ki telefonum şifreli olmasına rağmen açılmış bu nasıl olabilir? Telefonum hala emniyette.”



‘Ajanlık ve Suriye ile ilgili soru sorulmadı’



Hilmi Hacaloğlu’nun “bazı basın yayın organlarında tutuklamaların Suriye’ye yönelik ajanlık faaliyetiyle ilgili olduğu yazıldı. Buna ilişkin size soru yönetilmedi” şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi.



“Ajanlık ve Suriye ile ilgiili tek bir soru dahi sorulmadı.Biz ajanlık faaliyetlerinden haberdar değildik içerde olduğumuz için.Kozmik odadan şifreleme ile mesaj atıyorlar diye haberler çıkmış ama bununla ilgili de soru sorulmadı. Tutuklanmaya sevk edilme sebebim ise gerçekten komik.ÇHD Başkanı olmaktan dolayı tutuklamaya sevkedildim bu inanılmaz ve kabul edilemez.ÇHD legal bir kurum.1974’ten beri örgütlenmiş,bir çok il de şubeleri olan bir derneğiz.”



Efkan Bolaç: ÇHD olarak patriotlarla ilgili legal direniş yapmaya hazırlanıyorduk



Bolaç, Çağdaş Avukatlar Derneği’ne operasyon yapmasını ise şu sözlerle açıkladı.



“ÇHD net olarak hak ihlaline karşı çıkan,işçi ve emekçinin yanında olan bir örgüt.İnsanlara suçlar ve yasalarla ilgili eğitim seminerleri verdik.Engin Çeber davasını sonuna kadar takip eden,DGM’leri kapattıran ÇHD’dir.Bize yönelik bir operasyon yapılacağını düşünüyorduk.Patriotlar için legal bir direniş için hazırlanıyorduk aslında.Bu operasyon tamamen ÇHD’nin aktivasyonuna yönelik yapılmıştır”.



‘Nezarethanede kelepçe takıldı’



Emniyet’te su şeket temininde yaşanan sorunların bir süre sonra aşıldığını belirten Avukat Efkan Bolaç, Çağlayan Adliyesi’ndeki nezarethanedeki koşulları eleştirdi.



“Avukatlar olarak bize diğer gözaltındakilere göre farklı farklı muamele yaptılar.Nezarette 30 kişiydik oturacak yer yoktu ıslak fayansların üzerinde oturduk.Bizim elimizde kelepçe yoktu ancak gözlatındaki bazılarının eli kelepçeliydi. Nezarette takılamayacağını söyledik ama şüpheli olduğumuz için siz karışmayın dediler.Bazılarımız çorapla geldi çünki apar topar ayakkabılarını giymelerine bile izin vermeden alındılar”.



İstanbul Barosu avukatları ile İstanbul ve İzmir Barosu Başkanılarına teşekkür eden Bolaç, “bu destek bizi fazlasıyla memnun etti.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin