Şentop'tan AB Zirvesi'nde "Kıbrıs işgali" açıklamasına sert tepki: Yaşı yetmez!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı Avrupa Birliği (AB) Parlamento Başkanları Zirvesi'nde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi temsilcisinin "Kıbrıs işgali" açıklamasına sert tepki gösterdi. Temsilci için "Yaşı yetmez" dyen Şentop, "AB'nin, bazı ülkelerin kaprislerine, manasız siyasi ve dini ön koşullarına esir olması kabul edilemez" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Şentop'tan AB Zirvesi'nde "Kıbrıs işgali" açıklamasına sert tepki: Yaşı yetmez!

Avrupa Birliği (AB) Parlamento Başkanları Zirvesi'ne katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adına toplantıya katılan Anita Dimitriu'nun, 'Rusya'nın Ukrayna'yı işgali Kıbrıs'ın işgaliyle aynı' benzetmesine tepki göstererek, "AB'nin, bazı ülkelerin kaprislerine, manasız siyasi ve dini ön koşullarına esir olması kabul edilemez" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AB Parlamento Başkanları Zirvesi'nde 'Rusya'nın Ukrayna saldırısı ve AB'nin genişlemesi' konulu 1'inci oturumunda yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adına toplantıya katılan Anita Dimitriu'nun, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini 'Kıbrıs'ın işgaliyle aynı' benzetmesine tepki gösterdi. Şentop, "AB'nin, bazı ülkelerin kaprislerine, manasız siyasi ve dini ön koşullarına esir olması kabul edilemez" dedi.

Şentop, Türkiye'nin müdahalesinin Zürih ve Londra anlaşmaları çerçevesinde garantörlük haklarından kaynaklandığını söyledi.

'BELKİ YAŞI YETMEZ'

Meclis Başkanı'nın konuşmasına işgal iddiasını sürdürmesi karşısında Şentop tekrar söz alarak, adadaki hukuki durumu tarihleriyle anlattı. Şentop'un Rum Yönetimi adına konuşan temsilcinin yaşının genç olmasına atıfta bulunarak, "Belki yaşı yetmez" dedi. Meclis Başkanı Şentop'un konuşmasına cevap için tekrar söz alan Rum temsilci bu sefer de Başkan'ın konuşmasındaki 'yaş' ifadesi için "Cinsiyet ayrımcılığı yapıyor. Kadın olduğum için bu şekilde konuşuyor. Cinsiyetçi yaklaşımı reddediyorum. Kadınlara karşı böyle bir yaklaşımı kabul mü edeceğiz" dedi.

Şentop da bir kez daha söz alarak, cinsiyet ile ilgili herhangi bir konu geçmediğine vurgu yaparak sözlerinin bu şekilde çarpıtılmasına tepki gösterdi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin