'Sentetik çocuk' yorumu tartışma yarattı! Ünlü şarkıcıdan İtalyan devine boykot!

Ünlü şarkıcı Elton John, İtalyan moda devini boykot çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Sentetik çocuk' yorumu tartışma yarattı! Ünlü şarkıcıdan İtalyan devine boykot!

İngiliz şarkıcı Elton John, tüp bebek yoluyla yapılmış çocukları 'sentetik' diye nitelendiren İtalyan moda devi Dolce and Gabbana'yı boykot kampanyası başlattı.



Kocası David Furnish'le taşıyıcı annelik yöntemiyle 2 çocuk sahibi olan Elton John, kendileri de gay olmasına rağmen bir dergiye verdikleri röportajda eşcinsel çiftlerin çocuk sahibi olmasını eleştiren Stefano Gabbana ve Domenico Dolce'ye instagramdan sert bir cevap yazdı.



John, Instagram hesabına konuyla ilgili "Benim iki güzel çocuğuma 'sentetik' demeye nasıl cesaret edersiniz? Eşcinsel ya da heteroseksüel, birbirini seven birçok çiftin çocuk sahibi olma hayaline izin veren böyle bir mucizeye parmak salladığınız için yazıklar olsun. Arkaik düşüncelerinizin de modanız gibi zamanı geçti. Bundan sonra hiçbir zaman Dolce&Gabbana giymeyeceğim" yazdı.



John, açıklamasının sonuna #BoycottDolceGabbana hashtag'i ekleyerek takipçilerini de boykota davet etti.



İkisi de gay olan ve 2005 yılındaki ayrılıklarına dek iş ortaklıklarının yanı sıra 23 yıl sevgililik ilişkisi de yaşayan Domenico Dolce ve Stefano Gabbana, bugüne kadar eşcinsel evliliklere karşı çıkmışlardı.



Hafta sonu İtalyan Panorama dergisine röportaj veren ikili, bir adım ileri giderek eşcinsel çiftlerin çocuk sahibi olmasına da karşı çıkarak: "Eşcinsellerin evlat edinmesine karşıyız. Sadece geleneksel aileler çocuk sahibi olmalı. Kimyasal çocuklar ve kiralanmış rahimlere hayır. Hayatın kendi akışı ve değiştirilmemesi gereken şeyler var" yorumunu yaptılar.



'Sentetik çocuk' yorumu tartışma yarattı! Ünlü şarkıcıdan İtalyan devine boykot!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin