Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle Hürriyet'ten atılan 46 gazeteci, işe iade davasını kazandı

Türkiye Gazeteciler Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle Hürriyet gazetesinde işten çıkartılan 46 gazeteci açtıkları işe iade davasını kazandı. İşten çıkarılan gazetecilerin kıdem, ihbar ve diğer hakları ödenmemişti.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle Hürriyet'ten atılan 46 gazeteci, işe iade davasını kazandı

MedyaTava/ ÖZEL HABER

30 Ekim 2019 tarihinde Hürriyet gazetesinde çalışan 46 gazetecinin işine sıra dışı bir yolla son verildi. Birçok isim, işten çıkarıldığını evine gelen tebligatla öğrendi. Bazıları ise e-mail hesaplarının kapatılmasıyla durumdan haberdar oldu.

Gazetecilerin evlerine gönderilen fesih ibranamesinde "Yönetim kurulunun işletmesel kararı uyarınca iş akdiniz 25.10.2019 itibariyle feshedilmiştir" denildi.

Bu olay sonrası işine son verilen gazeteciler, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle iş mahkemesinde işe iade davası açtı.

MAHKEMEDEN SENDİKAL FAALİYETE VURGU

Dava bugün sonuçlandı. İş Mahkemesi, çalışanların sendikal faaliyet nedeniyle işten çıkarıldığını belirterek işe iade davasını kabul etti. 46 gazetecinin işe iadesine karar verdi. Mahkeme sendikal sebeplerden dolayı çalışanların çıkarıldığına hükmetti.

HÜRRİYET'İN ÖNÜNDE İKİ SEÇENEK VAR

Yerel mahkemenin kararı istinaf mahkemesinde onanırsa Hürriyet'in önünde iki seçenek olacak. İlki çalışanları yeniden işe almak. İkincisi de işe almayıp çalışanların hem işe iade hem de kıdem, ihbar ve izin gibi haklarını vermek.

Ayrıca çalışanların Hürriyet'e açtığı mesai ve diğer alacaklar için de ayrı bir dava devam ediyor.

SENDİKA'DAN AÇIKLAMA

 Dava sonrası Türkiye Gazeteciler Sendikası, Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle Hürriyet'ten atılan 46 gazeteci, işe iade davasını kazandı

"Hürriyet davasını gazeteciler kazandı! Demirören'in üyelerimizi "sendikal sebeple" işten attığı mahkeme kararı ile tescillendi. İşveren hem sendikal tazminat, hem de boşta geçen süre tazminatı ödeyecek. Yeni zaferler de yolda! #SendikaHürriyettir #YeterDemirören" dedi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin