Senaristler "Senarist-Bir'i" kurdu

Senaryo yazarlar bir araya gelerek bir meslek birliği kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Senaristler "Senarist-Bir'i" kurdu

Film ve dizi senaristleri yaşadıkları mesleki zorluklardan dolayı bir araya gelerek "SenaristBir"'i adında bir meslek birliği kurdu.



Kültür Bakanlığı'nın verdiği faaliyet izniyle kurulan SenaristBir'in (Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği) 169 kurucu üyesi bulunuyor. Yönetim Kurulı Başkanlığı'nı İlker Barış'ın yaptığı SenaristBir'in kurucu üyeleri arasında Birol Güven, Ali Ulvi Hünkar, Gamze Özer, Gökhan Horzum, Kandemir Konduk, Kerem Deren, Ferhan Şensoy, Yılmaz Erdoğan gibi isimlerde yer alıyor.



"SenaristBir" yönetim kurulu, yaptıkları basın açıklamsında kuruluş amaçlarını şu şekilde açıkladı:



"Senaryo ve diyalog yazarları mesleklerine sahip çıkmak ve telif haklarını hakkaniyete uygun bir şekilde toplayıp dağıtabilmek için Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği’ni, kısa adıyla SENARİSTBİR’i kurdu. Kültür Bakanlığı’nın verdiği faaliyet izniyle SenaristBir, 169 kurucu üyesiyle resmen kurulmuş oldu.

 

Senaryo ve diyalog yazarlarının, yasal zorluklar nedeniyle sendikalaşmaları mümkün değildir. Ancak akıp giden hayat içinde çalışma koşulları, tip sözleşmeler ve taban ücretlerinin belirlenmesi; üretim sonrası hak edilen telif bedellerinin alınabilmesi; bunların takibi, tahsili ve dağıtımı için güçlü bir mesleki örgütlenmeye ihtiyaç vardı. Senaristbir işte bu yüzden kuruldu."






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin