'Şempanzeyle ilişkisi' olduğunu söyleyen kadının şempanzeleri ziyaret etmesi yasaklandı

Belçika'daki bir hayvanat bahçesinde yaşayan olay herkesi şaşkına çevirdi. 38 yaşındaki bir şempanzeyi çok sevdiğini söyleyen ve 4 senedir ziyaret eden kadının şempanzeleri ziyaret etmesi yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol
'Şempanzeyle ilişkisi' olduğunu söyleyen kadının şempanzeleri ziyaret etmesi yasaklandı

Belçika'da Antwerp Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan 38 yaşındaki Chita isimli şempanzeyi her hafta ziyarete giden kadın, samimi bir dostluk ilişkisi kurduklarını öne sürünce hayvanların sosyal statüsüne zarar verdiği gerekçesiyle şempanzeleri ziyaret etmesi yasaklandı. 

Adie Timmermans adlı kadın, Chita adlı şempanzeyi 4 yıldır her hafta ziyaret ediyordu. Şempanzeyle "özel bir ilişkileri" olduğunu söyleyen Timmermans, Chita'yla her buluştuğunda ikili tellerin ve camın arkasından birbirlerine öpücük gönderiyor ve el sallıyordu.

Ancak hayvanat bahçesi yetkilileri kadının ziyaretlerini bundan sonra yasaklama kararı aldı. Yetkililer, şempanzenin diğer primatlarla sosyalleşmesi gerektiğini, insanlarla uzun süreli etkileşimin şempanzenin kendi grubuyla iletişim kurmasında sorun yarattığını söyledi.

Timmermans, "Onu seviyorum, o da beni seviyor" dese de, hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada, "Chita ziyaretçilerle çok meşgul olduğunda, diğer şempanzeler onu dışlamaya ve grubun bir parçası olarak görmemeye başlıyor. Sonra ziyaret saatleri dışında yalnız başına oturmak zorunda kalıyor" denildi.

Timmermans ise hayvanat bahçesi yetkililerinin kararının adil olmadığını savunarak "Ben bu hayvanı seviyorum, o da beni seviyor. Başka hiçbir şeyim yok. Neden bunu elimden almak istiyorlar? Söyleyeceğim işte, bizim bir ilişkimiz var. Herkesin onunla iletişime geçmesine izin verilirken bana niye verilmiyor?" diyerek karara tepki gösterdi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin