Selman Öğüt'ten 'imza toplayamadık' isyanı: Bu ayıp bize yeter!

AK Parti'ye yakın isimlerden Selman Öğüt, çoklu baro düzenlemesinin ardından İstanbul'da yeni baro kurmak için gerekli 2 bin imzanın toplanamadığını belirterek Baro kuralım dedik, aylardır 2000 imza toplanamadı. Bu bize ayıp olarak yeter! Her şeyi Erdoğan'dan beklemek gibi bir hastalık var bizim cenahta" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Selman Öğüt'ten 'imza toplayamadık' isyanı: Bu ayıp bize yeter!

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi Selman Öğüt, çoklu baro düzenlemesinin yasalaşmasının ardından İstanbul’da hükümete yakın baro kurulamamasını eleştirdi.

Söz konusu yasa 5 binden fazla üyesi olan barolarda 2 bin imzayla yeni bir baro kurulmasını öngörüyordu. İktidarı destekleyen Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı yasanın çıkmasının hemen ardından basın toplantısıyla İstanbul’da yeni baro kurmak için imza toplamaya başladıklarını duyurmuştu. Cavit Tatlı 2 binden fazla avukatın kendilerine destek verdiğini söylemişti.

Ancak AK Parti’ye yakın avukatların 2 bin imzayı toplayamadığı Salman Öğüt’ün tepkisiyle ortaya çıktı. ‘Pelikan’ grubunun önde gelen isimlerinden olduğu ileri sürülen Selman Söğüt Twitter’dan yaptığı paylaşımda Cavit Tatlı’yı da hedef alarak, “Cavit Tatlı ismi ise ayrı bir garabet!” dedi.

Söğüt’ün paylaşımı şu şekilde:

“İstanbul”da 50 bine yakın avukat var. Baro kuralım dedik, aylardır 2000 imza toplanamadı. Bu bize ayıp olarak yeter! Her şeyi Erdoğan’dan beklemek gibi bir hastalık var bizim cenahta. Parti ne yapar, STK’lar ne işe yarar? Soran yok! Cavit Tatlı ismi ise ayrı bir garabet!”

Selman Öğüt'ten 'imza toplayamadık' isyanı: Bu ayıp bize yeter!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin