Selin vurduğu Libya'ya Türkiye'den yardımlar sürüyor. Ülkede bulundan Doktor Hakan Güner, tv100 yayınında çalışmaları hakkında bilgi verdi

Türkiye'den selin vurduğu Libya'ya giden Ulusal Medikal Kurtarma ekibi, bölgede yardım çalışmalarını sürdürüyor. Son gelişmeler hakkında bilgi veren Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Hakan Güner, tv100 canlı yayınında ekiplerin yaraları sarmak için aktif bir şekilde çalıştığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Selin vurduğu Libya'ya Türkiye'den yardımlar sürüyor. Ülkede bulundan Doktor Hakan Güner, tv100 yayınında çalışmaları hakkında bilgi verdi

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği Libya'ya Türkiye'nin destekleri sürüyor.

Uluslararası ilk yardımı gerçekleştiren Türkiye’den tonlarca yardım malzemesi bölgeye gönderildi. Libya'nın doğusunu vuran ve binlerce insanı etkileyen sel nedeniyle Sağlık Bakanlığı, afet bölgesine UMKE ve UMKE ATAK personeliyle sahra hastanesi, tıbbi sarf malzemeleri, cihazlar ve ilaçlar gönderdi.

Libya’da sel felaketinin yaraları sarılmaya devam ederken; Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Hakan Güner, son gelişmeleri tv100 canlı yayınında aktardı.

Sağlık Bakanlığı olarak afetin ardından bölgeye gittiklerini ifade eden Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Hakan Güner, “Sahra hastanemiz hizmete başlamıştı. Bayraktar ve Sancaktar gemilerimizle biz de ikinci ekip olarak bölgeye intikal ettik. Yaklaşık dört gündür buradayız. İlk verilen sağlık hizmetinin ardından belirlenen alanlarda 2 adet daha sahra hastanesinin kurulumunu başlattık” dedi.

Arama kurtarma faaliyetlerine destek verdiklerini ifade eden Güner, bölgede sıcak hava ve tozun hâkim olması nedeniyle maske ve içme suyuna ihtiyaç olduğunu aktardı.

Hakan Güner, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

"Uzman doktorlarımız ve sahra hastanesinin kurulumu için bölgede teknisyenlerimiz mevcut. Aynı zamanda ambulanslarda çalışan acil tıp teknisyenlerimiz ve paramedik ekiplerimizle alandayız."

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin