Selim Çiprut'tan sıra dışı bir fantastik roman

Yönetmeninin ve yapımcısının başkası olduğu bir rüyada başrollerden biriyseniz?

Google Haberlere Abone ol
Selim Çiprut'tan sıra dışı bir fantastik roman

Selin Çiprut'un 'Ben Cognatus' isimli fantastik romanı Destek Yayınları'ndan çıktı. 'Ben Cognatus' isimli 'sıra dışı' roman şöyle tanımlanıyor:



"Yönetmeninin ve yapımcısının başkası olduğu bir rüyada başrollerden biriyseniz? Rol seçme ya da rol beğenme gibi bir lüksünüzün asla olmadığı, geleceğinizi ve kaderinizi derinden etkileyecek bir maceranın, yani kısaca İnsanlık Tarihini tamamen değiştirecek bir rüyanın oyuncularından biri olduğunuzu düşünün. Bunun bir parçası olmanız için size hayatınızda bir arada göremeyeceğiniz miktarda para teklif edilse fakat bu rüyadan bir daha asla uyanamama riskiniz olsaydı ne yapardınız? Daha rahat bir yaşam sürme pahasına yaşayacağınız bu kâbusun bir parçası olmayı kabul eder miydiniz?

 

İngiltere’de iç savaş çıkalı sadece beş gün olmuştu. Bütün dünyayı saran bu dehşet fırtınasının son kurbanı bu ada ülkesiydi. Özellikle son sekiz aydır dünyada olup biten bütün olaylar incelendiğinde, yaşanan saldırıların, patlamaların ve ölümlerin altında yatan ana nedeni kimse bulamamıştı. Önde gelen bilim adamları kendi aralarında toplanıp bunun altında yatan nedenleri olayın bilimsel tarafından araştırmaya başlamışlardı. Davranış bilimi uzmanı yüzlerce profesör dünyanın çeşitli yerlerinde toplanıyor ve yaşanan bu global karabasanı çözmeye çalışıyorlardı. “Bunu insanlarla konuşarak bulabiliriz” diye bir tez atmıştı Hintli bir profesör. Dünyanın çoğu yerinde milyonlarca insanın üzerinde yapılan araştırmadan sadece tek bir sonuç çıkıyordu:



İnsanlar tam bir yıldır rüya göremiyor...



Gelen bu sonuç son derece şaşırtıcı ama bir o kadar da doğruydu. Bu konular hakkında bilgi alışverişinde bulunacak bilim adamlarının son buluşma yeri Amerika’nın Washington şehriydi. Yüzlerce bilim adamı askeri koruma altında geldiler yıkık başkente. Sokaklarda büyük bir sefalet vardı. İnsanların yüzü gülmüyor, uyurgezer misali sokakta sağa sola salınıyorlardı.

Amerikan başkanı da toplantıda yerini almıştı. İlk konuşmacı Fransız Profesör Gustave Deschamps’dı. Kürsüye çıkarak çevresinde oturmuş yüzlerce bilim adamı ve gazeteciye baktı. Hepsinin yüzünde aynı bezmişlik, bıkkınlık ifadesi vardı…

 

Rüya görerek bir milyon dolar kazanmak ister miydiniz? Her insan kendi rüyasının yapımcısı ve yönetmenidir. Yeri gelir şehvetin doruğunu, yeri gelir korkunun uçsuz bucaksız, dehşet verici olanını yaşarsınız. Parçası olduğunuz bu kurguda her şey sizin beyninizde başlar ve yine sizin beyninizde son bulur. Sizde iz bırakmış olanları yakınlarınızla paylaşır ama birkaç gün sonra unutup gidersiniz. Çok merak ederseniz de, ya bir İnternet sitesinden ya da bu konuda uzman sayılabilecek kitaplardan araştırarak rüyanızın vermek istediği mesajı öğrenmek için çabalarsınız.



Standart rüya derler bu tür olanına...



Ya yönetmeninin ve yapımcısının başkası olduğu bir rüyada başrollerden biriyseniz? Rol seçme ya da rol beğenme gibi bir lüksünüzün asla olmadığı, geleceğinizi ve kaderinizi derinden etkileyecek bir maceranın, yani kısaca İnsanlık Tarihini tamamen değiştirecek bir rüyanın oyuncularından biri olduğunuzu düşünün. Bunun bir parçası olmanız için size hayatınızda bir arada göremeyeceğiniz miktarda para teklif edilse fakat bu rüyadan bir daha asla uyanamama riskiniz olsaydı ne yapardınız? Daha rahat bir yaşam sürme pahasına yaşayacağınız bu kabusun bir parçası olmayı kabul eder miydiniz?"




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin