Selden sonra bir anda ortaya çıktılar. Vatandaşlar şokta. Kimse ne olduğunu anlayamadı

Şanlıurfa'daki sel felaketinde onlarca vatandaş hayatını kaybetti. Şehir sel suları altında kaldı. Şiddetli yağış hayatı tam anlamıyla felç ederken şehir merkezinden gelen görüntüler ise şok etti. Karaköprü ilçesinde sokakta çekilen bir görüntü vatandaşları ürküttü.

Google Haberlere Abone ol
Selden sonra bir anda ortaya çıktılar. Vatandaşlar şokta. Kimse ne olduğunu anlayamadı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa'nın da aralarında olduğu bazı illere sağanak uyarısı yapıldı.

Uyarının hemen ardından, kent genelinde yağış başladı. Etkisini zaman zaman artıran yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Karaköprü ilçesindeki kırsal bir mahalleyi ise sel suları bastı.

Depremin yıktığı Adıyaman'ı bu kez sel vurdu. Adıyaman Valisi açıklama yaptı: Konteyner suya kapıldı, 1 kişi öldü 4 kişi de kayboldu.

AFAD, yağışların perşembe gününe kadar süreceği açıklamasında bulunarak vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

Sel felaketinin ardından su basan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastaların tahliyesi kararlaştırıldı. Karar sonrası çok sayıda ambulansla servisteki hastalar, kentteki diğer hastanelere sevk edildi. 

Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da, Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekipler tarafından bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Böylece kentte sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 9'a yükseldi.

Şanlıurfa Valiliği, kentteki sel felaketinde 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sel felaketinde 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Ayhan, dün akşam başlayan ve hala devam eden yağışın sele dönüştüğünü belirtti. Sel sularının birçok bölgede etkili olduğunu kaydeden Ayhan, kent merkezindeki Abide Kavşağı alt geçidinde 4 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldığını söyledi. Bölgede arama- kurtarma çalışmalarının devam ettiğini anlatan Vali Ayhan, eğitime ara verilen kentte bodrum ve zemin katlarda yaşayanlara güvenli bölgelere gitmeleri yönünde uyarıda da bulundu.

SELİN ARDINDAN YILANLAR ORTAYA ÇIKTI

Şanlıurfa'da etkili olan şiddetli sağanak yağış hayatı felç etti. Deprem bölgesindeki illerde etkili olan şiddetli yağış can kayıplarına yol açtı. Urfa'nın Karaköprü ilçesinde ise selin ardından sokaklarda yılanlar ortaya çıktı. Bir vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin