Selda Bağcan'ın Kudüs hayali: Orada...

Usta sanatçı, Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesini sert sözlerle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Selda Bağcan'ın Kudüs hayali: Orada...

ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak ilan etmesini sert sözlerle eleştiren usta sanatçı Selda Bağcan, "Bir sanatçı olarak İsrail'in zulmüne uğrayan Filistin halkı için Doğu Kudüs'e gidip konser vermek isterim." dedi.



Protest müziğin efsane sesi Selda Bağcan verdiği röportajda ABD'nin, İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanımasının ardından Türkiye'nin aldığı tavrı değerlendirdi ve Kudüs'le ilgili hayalini açıkladı.



Sosyalist ve protest kimliğiyle bilinen Selda Bağcan, Kudüs konusunda ilk kez konuştu. Amerika'nın Kudüs'ü başkent ilan etmesine en güçlü karşı koyan ve en gür ses çıkaran ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Bağcan, Arap dünyasının Filistin davasını önemsemediğini belirtti. Bağcan, 15 Temmuz'a yönelik de önemli açıklamalarda bulundu.



"TÜRKİYE ÇOK DOĞRU BİR POLİTİKA İZLİYOR"



Bağcan konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Trump bu kararı alır almaz, Doğu Kudüs'ün de Filistin'in başkenti olması gerektiğini düşünmüştüm. İslam İşbirliği Teşkilatı da çok doğru ve yerinde bir karar vererek Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıdı. Türkiye, Kudüs konusunda çok doğru bir politika izliyor.



"ARAP DÜNYASI VURDUMDUYMAZ"



İsrail, kurulduğu 1947'den itibaren toprağını büyüttü. Bu süreçte Arap dünyası hiçbir şey yapmadı, sessiz kaldı. Arap dünyası yıllardır vurdumduymaz bir tavır içinde. Filistin davası aslında hiçbir dönem Arap dünyasının umurunda olmadı. Olsaydı zaten İsrail, Filistin halkına böyle bir zülüm yapamazdı.



"İSRAİL'DE KATILDIĞIM BİR RADYO RÖPORTAJINDA..."



Amerika'nın Kudüs'ü başkent ilan etmesine en güçlü karşı koyan ve en gür ses çıkaran ülke Türkiye oldu. İsrail'e konser vermek için birçok kez gittim, orada iki ulusal televizyona çıktım ve radyo röportajları da yaptım. Hatta İsrail'de katıldığım bir radyo röportajında 'Almanlar'ın size yaptığını, siz Filistin halkına yapmayın' dedim.



"KONSER VERMEK İSTİYORUM"



Böyle deyince de radyo programında soğuk rüzgarlar esmişti. Aslında İsrail halkının çoğunluğu, devletin Filistin halkına yapılan zulmün farkında ve karşısında. Buna bizzat gözlerimle şahit oldum. Bir sanatçı olarak İsrail'in zulmüne uğrayan Filistin halkı için Doğu Kudüs'e gidip konser vermek isterim.



"AMERİKA ÇOK HOYRAT BİR POLİTİKA İZLİYOR"



Trump, çok hoyrat biri, aykırı bir lider; şirket yönetir gibi ülke yönetmeye kalkıyor. Hem kendi ülkesinin, hem de uluslararası sistemin istemediği biri. Bence bir daha seçilemez. Ülke olarak da Amerika'da çok hoyrat bir politika izliyor. Türkiye'ye yönelik de böyle bir tutum içinde. Bölgede Kürt devleti kurdurmak için her şeyi yapıyor. PYD'ye de destek veriyor. Barzani'ye de referandum için destek vermişti ama neyse ki sonradan caydı. Amerika zaten hep yanar döner bir tutum içindedir." (Sabah/Günaydın)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin