Selçuk Geçer'den uykuları kaçıracak dolar tahmini: Henüz enflasyon yansımadı, dolar 50 lira olacak!

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Ekonomist Selçuk Geçer dolar ve altının gidişatı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Resmi olarak açıklanan enflasyon rakamının henüz dolar kuruna yansımadığını belirten Geçer korkutan tahmini de açıkladı. Kripto para piyasalarındaki düşüşü mercek altına alan ekonomist büyük sıçrama için 2023 yılını işaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Selçuk Geçer'den uykuları kaçıracak dolar tahmini: Henüz enflasyon yansımadı, dolar 50 lira olacak!

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Ekonomist Selçuk Geçer altın ve dövizin gidişatı hakkında çarpıcı tahminlerde bulundu. BDDK'nın aldığı karar sonrası gerileyen doların yeniden yükselmesinde kararın sermaye kontrolü olarak algılanıp kaçışı hızlandırması olduğunu belirtti. Likite yani parasal sıkışmanın geldiğini vurgulayan Geçer, %78'lik enflasyonun henüz döviz kuruna yansımadığını da belirtti.

Euro/Dolar paritesi için kritik noktanın 1 olduğunun altını çizen Selçuk Geçer konuyla ilgili "Dövizi baskılamaya çalışarak bu işi kıvıramazsın. Ben önümüzdeki günlerde bir kırılma bekliyorum, sert kırılmalar olacak. Açıklanan enflasyon rakamı henüz dövize yansımış değil." ifadelerini kullandı. Yakın ve uzak vadede çarpıcı dolar beklentisini, altının gidişatını ve kripto para değerlendirmesini ise şu sözlerle açıkladı:

SELÇUK GEÇER DAHA ÖNCE YAPTI AÇIKLAMALARDA DA UYARMIŞTI

Selçuk Geçer daha önce yaptığı açıklamalarda şöyle konuşmuştu:

20 Aralık operasyonundan sonra 14 liradan tekrardan 18'e çıktı. Yapmayın insanları büyük zarar uğratıyorsunuz. Bugünkü 18 lira Aralık'taki 12 lira. Nass var demeye başlarsa anlayın ki kuru önce 26'ya götürecekler sonra oradan vuracaklar 18'e düşürecekler. Sonra nasıl indirdik diyecekler. DİBS'i açıkladılar bakın ne oldu. Kırılganlıklar sadece cari açıkla sınırlı değil. Döviz açıkları var şirketlerin.. Onları batırma derecesine görülebilir. Enflasyon aldı başını gidiyor. Hiçbir şey kontrollerinde değil. Seçim zamanında hükümetin zaman kazanma dışında bir şey yok.

Amerika on yıllıklar 3,30'lar seviyesine. En yüksek seviyeler. Dolar endeski 105'in kıyısında. Sona 110'u görecek. Bu çok yüksek. Euro/Dolar paritesinin Dolar/Euro paritesine dönüştürecek. Euro daha değerli olacak. Tüm paralar değer kaybedecek. 2018 yılından beri teknik tamamen devreden çıktı. Dolar endeks, 105'e geldiyse buralardan uzak duracaksın. Türkiye daha kırılgan bir ülke. Dolar 20 lirayı kırıp 25 liraya gidecek. Cari açık bu durumdaysa Yıl sonunda 26-30 liralık dolar kuru göreceğiz.

Piyasanın çok üstünde enflasyon gelecek dedim. Geldi. Hikaye çok basit. Makro grafikleri okuyorum. İhtiyacın olduğu parayı satıp dolar alma. Konut çok büyük bir balon haline geldi. İhtiyacım yoksa konut almam. Bu sahte bir kriz. 2023 2024'te ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu kriz atlatıldıktan sonra acayip bir refah gelecek. 5-6 yıl sonra asıl korku filmi gelecek. TL değer kaybedecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin