Selçuk Geçer konut fiyatlarındaki artışın gerçek nedenini açıkladı. Bomba iddia: Bilerek...

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan ünlü ekonomist Selçuk Geçer önemli açıklamalar yaptı. Dolar ve altının gidişatını değerlendiren Geçer aynı zamanda önüne geçilemeyen ev krizi için de önemli değerlendirmelerde bulundu. Bu büyük krizin nedenlerini açıkladı ve uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Selçuk Geçer konut fiyatlarındaki artışın gerçek nedenini açıkladı. Bomba iddia: Bilerek...

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan ünlü ekonomist Selçuk Geçer piyasa hakkında önemli açkılamalar yaptı. Sular durulmayan piyasada gitgide artan hayat pahalılığı önününe geçilmez bir hal alırken konut fiyatlarındaki fahiş artış ise yeni bir barınma krizi doğuruyor. 

Dolar ve altının gidişatını değerlendiren Geçer aynı zamanda önüne geçilemeyen ev krizi içinde önemli değerlendirmelerde bulundu. Bu büyük krizin nedenlerini açıkladı ve uyardı. Artış devam ederse vatandaşın bunu kaldıramayacağını belirten Geçer, kur korumalı mevduatın emlak sektörüne olan negatif etkilerini de hatırlarttı.

İşte o çarpıcı açıklama:

DOLAR 30 LİRA

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruyla ilgili de çok önemli açıklamalar yaptı. Dolar ve altının gidişatını değerlendiren Geçer aynı zamanda önüne geçilemeyen ev krizi içinde önemli değerlendirmelerde bulundu.

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar ve altının gidişatını masaya yatırdı. Yakın vadede ve yıl sonunda doların geleceği nokta hakkında tahminlerini paylaşan Selçuk Geçer altın hakkında da görüşlerini paylaştı. 

Önüne geçilemeyen enflasyonun en çok hissedildiği alan şüphesiz emlak sektörü oldu. Ev sahibi ve kiracılar arasındaki davaların artış gösterdiğini belirten Selçuk her iki tarafın da kendi açısından haklı olduğunu ancak bu büyük krizin önüne geçilemezse darpların ve yağmalamaların başlayacağını da bildirdi. 

Selçuk dolarla ilgili tahminlerini paylaşırken 21 Aralık'ta yaşanan sürece benzer bir durum olup olmayacağını da açıkladı. Dolarda yükseliş ihtimaline ek olarak kırılma yaşanma olasılığının da altını çizdi. İşte o açıklama:

BAKAN KURUM'DAN FLAŞ AÇIKLAMA GELMİŞTİ. DÜZENLEME YOLDA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  "Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile ilgili bakanlıklarımızla birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde de vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğimiz bu noktada kira artışlarının takibi ve kira artışlarının bedelleri noktasında düzenlemeler için bir çalışma yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda paylaşacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar" dedi. 

"KİRA ARTIŞLARININ TAKİBİ VE KİRA ARTIŞLARININ BEDELLERİ NOKTASINDA DÜZENLEMELER İÇİN BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören'de Şişecam konutları temel atma törenine katıldı. Törenin ardından Bakan Kurum basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kira ve ev fiyatlarındaki artışla ilgili yöneltilen soruya Kurum, "Hep esnafımızın, üreticimizin, vatandaşımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut seferberliğini yaptık bitirdik. Bir milyon 130 bin rakamına ulaştık. Sayın Cumhurbaşkanımız yeni bir sosyal konut projesini müjdeleyecek. Aidat öder gibi kiranın da altında bedel ve taksitlerle vatandaşlarımız ev almaya devam edecek. Pandemi süreci ile birlikte gerek konut fiyatlarındaki ve kiralardaki artışı yakinen takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile ilgili bakanlıklarımızla birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde de vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğimiz bu noktada kira artışlarının takibi ve kira artışlarının bedelleri noktasında düzenlemeler için bir çalışma yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda paylaşacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Biz gerek konut sektöründe gerek diğer sektörleri tamamen takip ediyoruz. Mevzuat belli kira artış oranı enflasyon oranını geçemez. Bu konuda bir düzenleme yapıyoruz. 1 hafta 10 gün içinde tamamlayıp milletimizle paylaşacağız" dedi. 

 

Artışlarla ilgili bir yaptırım olacak mı sorusu üzerine Bakan Kurum, "Fırsatçılığa müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Durumu fırsat görüp enflasyon ve kira artış oranı açıkladı, bu artış oranı üzerinde bir artış söz konusu ise bununla ilgili hem adli hem hukuki süreci takip ediyoruz. Düzenleme de bunlarla ilgili de çalışacağız. Fırsatçılığa müsaade etmeyeceğiz. Fahiş artışları takip ediyoruz. Denetimlerimiz devam ediyor" diye konuştu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin