Selami Şahin ve Zeki Müren albümleri yeniden vitrinlerde

Türk müziğinin duayen sanatçısı Selami Şahin ve sanat güneşi Zeki Müren olmak üzere Bülent Ersoy, Gönül Akkor, Ahmet Selçuk İlkan ve Behiye Aksoy gibi sanat dünyasının sayısız yıldızının albümleri yeniden piyasaya sunuluyor.

Google Haberlere Abone ol
Selami Şahin ve Zeki Müren albümleri yeniden vitrinlerde

Türk müziğinin duayen sanatçısı Selami Şahin’in 1981 yılında faaliyetlerine başladığı ve o tarihten günümüze sayısız önemli sanatçının albümünü müzikseverler ile buluşturduğu yapım firması Lider Müzik, arşiv kayıtlarını günümüze taşıyacağını duyurdu.

Başta sanat güneşi Zeki Müren olmak üzere Bülent Ersoy, Gönül Akkor, Ahmet Selçuk İlkan ve Behiye Aksoy gibi sanat dünyasının sayısız yıldızının albüm çalışmalarında imzası olan firma, saklı kalmış bir hazineyi yeniden piyasaya sunuyor.

Selami Şahin ve Zeki Müren albümleri yeniden vitrinlerde

Buna göre Lider Müzik’in albüm katalogları arasında yer alan Zeki Müren’in Masal (1986), Selami Şahin’in Hastayım Sana (1985) ve Seninle Başım Dertte (1983) albümleri, zengin bir konsept eşliğinde yeniden vitrinlere çıkıyor. Çalışmalar arasında bulunan Seninle Başım Dertte albümü bu sene 40. yılını kutluyor.

Plak ve kaset formatlılarında yayınlandıkları dönemden bu yana ilk kez plak olarak yeniden basılacak olan albümler, analog bantların günümüz teknolojisi üzerinden taranmasıyla kaydedildi.

Selami Şahin ve Zeki Müren albümleri yeniden vitrinlerde - Resim : 2

Albümlerin yeniden düzenlenen (Remaster) bu yeni baskısında, orijinal şarkı dizimi ve kapak tasarımlarına sadık kalındı.

Müzik yazarı Yavuz Hakan Tok’un albümler hakkında kaleme aldığı özel içerikler ise dönemin ruhunu müzikseverlere aktaran bir başka değer olarak ön plana çıkıyor.

Basımı yapılan Zeki Müren’in Masal (1986), Selami Şahin’in Hastayım Sana (1985) ve Seninle Başım Dertte (1983) albümleri, 16 Haziran günü itibariyle Lider Müzik etiketi ile yeniden vitrinlerine taşınıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin