Selahattin Demitaş'tan seçim değerlendirmesi. Değişim çağrısı yapan Selahattin Demirtaş: Ortak aday çıkarsa seçim 80'e 20 kazanılır

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş değişim çağrısında bulunarak ortak aday vurgusu yaptı. Selahattin Demirtaş, "HDP olarak Türkiye açılımı yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı, ortak slogan ortak aday vurgusu yaptı, "Ortak adayla sahaya çıkılırsa emin olun seçim 80'e 20 kazanılır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demitaş'tan seçim değerlendirmesi. Değişim çağrısı yapan Selahattin Demirtaş: Ortak aday çıkarsa seçim 80'e 20 kazanılır

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş T24 sitesine bir yazı yazdı.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş, "İğneyi kendimize" başlıklı yazısında değişim çağrısında bulundu.

 "İğneyi kendimize batırmadan önümüze gelene çuvaldızı batırmanın kimseye yararı yok" diyen Demirtaş, "Eğer diğer muhalefetten Kürt açılımı bekliyorsak biz de HDP olarak Türkiye açılımı yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş'ın T24 sitesinde yayımlanan yazısından dikkat çeken bölümler şöyle:

"Siyasette değişim yürek ister, cesaret ister. İstediğiniz kadar bilgiye ve deneyime sahip olun, cesaretiniz yoksa değişimi başlatamazsınız. Alışılmış kalıplarla siyaset yaparak, kendi konfor alanınızda kalarak ne partinizi ne de toplumsal ilişkileri değiştirebilirsiniz.

AKP, olgulardan çok algılar üzerinden siyaset yapan bir yapıdır. Bu yöntemi, özellikle seçim dönemlerinde çok daha fazla ve pervasızca kullanır.

Muhalefet çok güçlü ve somut projeler ile olgulara dayalı siyaset üretse bile AKP'nin yarattığı algıları kırmadan geniş kitlelere ulaşamaz.

Muhalefetin bu konuda bir dezavantajı var; AKP tek merkezden algı üretirken muhalefet bu algılara karşı çok merkezden yanıt vermek durumunda.

'SEÇİM EN AZ 80'E 20 KAZANILIR'

Bu durumu aşacak ortak stratejiler üzerinde çalışılmalıdır.

Ortak dil, medyanın ortak kullanımı, ortak sloganlar, ortak eylem ve etkinlikler, ortak çözüm projeleri ve en nihayetinde ortak adayla saha çıkılırsa emin olun, seçim en az 80'e 20 kazanılır. Bugünkü koşullarda Altılı Masa ile HDP merkezli muhalefet arasında kurumsal bir iş birliği pek olası görünmüyor. Bunun en temel nedeni, AKP'nin ürettiği algılar ve muhalefetin bu algılara cesur bir değişim hamlesiyle yanıt verememesidir. Burada yegane sorumlu elbette Altılı Masa değildir. HDP'nin de eksikliği ve sorumluluğu vardır. Önce iğneyi kendimize batırmadan, önümüze gelene çuvaldızı batırmanın kimseye bir yararı yok."

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin